USA asjatundja: Venemaa uus strateegia Ukrainas on toonud muutuse

Venemaa rünnakud Ukraina taristu pihta on põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi, mille tulemusel on inimesed jäänud ilma elektri ja veeta.

Pealinnas Kiievis ja mujal on loodud küll nn võitmatuse punktid, kus inimesed saavad end soojendada ja telefonide akusid laadida, aga need ei tööta igal pool nagu vaja ja seda on kritiseerinud president Volodõmõr Zelenski.

Venemaa on muutnud strateegiat, kus maaväe lahingute asemel korraldatakse rünnakuid taristu objektide pihta.

USA õhuväe erukolonel ja analüütik Cedric Leighton ütles CNN-ile, et see on toonud kaasa väga suure muutuse sõja käiku. Ta tõi näiteks satelliidipildid öisest Ukrainast enne Venemaa sissetungi algust ja praegu, kus on näha oluline erinevus. Praegu on Ukraina praktiliselt pime. See meenutab Leightoni sõnul Põhja-Koread öösel. Ja see ongi Venemaa praegune strateegia – muuta Ukraina Põhja-Korea sarnaseks.

Praegu on veidi valgust näha ainult Kiievis, ülejäänud Ukraina on praktiliselt pime.

Kommentaarid
(Külastatud 4,602 korda, 1 külastust täna)