Ukraina president esines NATO aastakoosolekul, kutsus üles võtma Ukrainat koheselt Euroopa Liitu ja NATO-sse

Täna esmaspäeval, 21. novembril esines Ukraina president Volodõmõr Zelenski videosilla vahendusel NATO parlamentaarse assamblee aastakoosolekul Hispaania pealinnas Madriidis.

„Te kõik näete, kui olulise panuse annab Ukraina meie kogukonna kaitsesse, näete kõik, kui oluline on, et me pärast 24. veebruari tõeliselt ühinesime. Seetõttu näete tänu sellele ka seda, et Ukraina peaks saama Euroopa Liidu ja NATO täisliikmeks. Kutsun teid üles toetama meie taotlusi Euroopa Liidu ja alliansi liikmeks saamiseks,” ütles Zelenski täna esmaspäeval videosilla vahendusel kõneldes alliansi parlamentaarse assamblee koosolekul Madriidis.

Zelenski kutsus NATO-t üles kaitsma Venemaa kontrolli all olevat Zaporižja tuumajaama provokatsioonide eest. Ohtlike vahejuhtumite ärahoidmine Ukraina tuumarajatistes on kõigi riikide huvides, ütles Zelenski.

Zelenski esinemise peale tõusid delegaadid saalis püsti, järgnesid tormilised ja kestvad kiiduavaldused.

Kommentaarid
(Külastatud 246 korda, 1 külastust täna)