Ukraina natsionaliseeris eraisikute osalused viies olulises ettevõttes

Ukraina natsionaliseeris sõja tõttu eraisikute osalused viies olulises ettevõttes, teatas uudisteagentuur Reuters.

Asjast andis esimesena teada Ukraina parlamendi majanduskomisjoni aseesimees Jaroslav Železnjak, kes avaldas Ukraina väärtpaberi- ja turukomitee otsust sisaldava dokumendi. Asja kinnitasid hetk hiljem Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov ja julgeolekunõukogu juht Oleksi Danilov.

Danilovi sõnul tehti otsus laupäeval, 5. novembril ja see jõustus järgmisel päeval.

Železnjak rääkis ettevõtete natsionaliseerimisest, Reznikov aga rõhutas, et tegemist on ajutise sõjaaegse lahendusega. Natsionaliseerimisest annavad teada ka meediaväljaanne Ekonomitšna Pravda ja uudisteagentuur Interfax Ukraina.

Avaldatud dokumendi kohaselt puudutab otsus teiste hulgas energiaettevõtteid Ukrnafta ja Ukrtatnafta, mootorite tootjat Motor Sich, sõidukitootjat Avtokraz ja trafotootjat Zaporižtransformator. Kõnealused ettevõtted kuulusid juba varem osaliselt Ukraina riigile ning neil on sidemed mõjukate ärimeeste Ihor Kolomoiski, Vjatšeslav Bohuslajevi ja Kostjantin Ževahoga.

Železnjaki sõnul hüvitatakse aktsionäridele ülevõtmisega tekitatud kahju aasta jooksul pärast eriolukorra lõppemist.

Ettevõtted jätkavad tööd Ukraina kaitseministeeriumi alluvuses.

Kommentaarid
(Külastatud 797 korda, 1 külastust täna)