Soomes otsitakse võimalusi, et keelata venelastel täielikult kinnisvara soetamine

Soome kaitseministeerium algatas 4. novembril 2022 projekti, et uurida Venemaa kinnisvaratehingute täiendava piiramise vajadust. Uurimisgrupp uurib ka täieliku keelu võimalust ja muid nõudeid ning nendega seotud mõjusid. Lisaks uuritakse projektis muid võimalikke alternatiive väljastpoolt EL/EMP piirkonda omandatava kinnisva järelvalve arendamiseks.

Kuna julgeolekuolukord Euroopas on jätkuvalt pingeline, on vaja veelgi detailsemat hinnangut kinnisvara omandamisele väljastpoolt EL/EMP piirkonda ja selle võimalikule piiramisele Soomes, nendib kaitseminister Antti Kaikkonen.

Uurimisgrupi volitused kehtivad 7. novembrist 2022-28. veebruarini 2023. Projekt viiakse ellu kahes osas nii, et aruanne venelaste kinnisvara soetamise piiramise, näiteks täieliku keelustamise kohta esitatakse hiljemalt esmaspäeval, 19. detsembril 2022. Teine aruanne kinnisvaratehingute kontrolli muude võimalike täiendavate arengute kohta esitatakse hiljemalt teisipäeval, 28. veebruaril 2023. Pärast uurimisi käivitatakse eraldi seadusandlikud projektid, kui valitsuse eelnõude ettevalmistamist peetakse vajalikuks.

Kaitseministeerium arendab pidevalt seadusandluse ja uurimisprojektide kaudu kinnisvara välisomandi kontrolli. Valitsuse eelmine eelnõu järelevalvet puudutavate õigusaktide karmistamise kohta (HE 222/2022 vp) anti parlamendile üle 20. oktoobril 2022.

Kommentaarid
(Külastatud 348 korda, 1 külastust täna)