Soomes on üha suurem häda vägivaldsete noortega, ühe juhtumi puhul kasutati käsirelva

Ida-Uusimaa politsei andis teada, et uurib mitmeid röövimisi ja vägivallakuritegusid, mille toimepanemises kahtlustatakse alaealisi noori. Juhtumid olid novembris lühikese aja jooksul Keraval ja Vantaal eri paikades.

Poiste jõuku kahtlustatakse selles, et ta röövis 1. novembril Kerava raudteejaamas 12- ja 13-aastaseid poisse. Üks kahtlusalustest võttis röövi käigus välja Karambiti stiilis noa.

Röövi käigus võeti kannatanutelt ära riided, raha ja e-sigaretid. Kõik kahtlusalused kurjategijad on alaealised.

Vantaal Martinlaaksos kahtlustatakse 17-aastast noormeest käsirelvast vastu maad tulistamises. Pärast seda sai tulistaja ise peksa, kui grupp mehi talle kallale tungis.

Juhtunuga seoses on vahistatud kolm täiskasvanut. Tulistajat kahtlustatakse tulirelvakuriteos ja mõrvakatses.

Vantaal Myyrmäki linnaosas kahtlustatakse kahte 16-aastast noorukit 15-aastase ohvri pussitamises noaga mitu korda erinevatesse kehaosadesse. See kuritegu pandi toime 7. novembril. Kannatanu sai raskeid vigastusi, mis vajasid operatsiooni. Kurjategijat kahtlustatakse mõrvakatses.

Enne pussitamist oli kannatanu sundinud arvatavad pussitajad autosse ja viinud nad teise linnaossa. Kannatanut ja teisi autos viibinud inimesi kahtlustatakse röövimises raskendavatel asjaoludel ja vabaduse võtmises.

Vantaal Koivukyläs rööviti nädal tagasi terariistaga ähvardades 14-aastaselt noorukilt jope. Politsei kahtlustab nelja 15-aastast noorukit.

Mõrvakatse eest karistatakse minimaalselt 8-aastase vangistusega, röövimise eest raskendavatel asjaoludel aga saab 2-10 aastat vangistust. Tegude eest on oodata pikki karistusi, ütles kriminaalkomissar Sampsa Aukio  politsei pressiteate vahendusel.

Politsei info kohaselt on nad kahtlustatavate noorukite suhtes kasutanud karme sunnimeetmeid nagu vangistus, kinnipidamine, reisi- ja väljenduskeeld. Samuti on tehtud kiireloomulisi paigutamisi asenduskodusse.

Kommentaarid
(Külastatud 521 korda, 1 külastust täna)