Soomes kukkus oktoobris järsult kinnisvara müük – viimase 10 aasta madalaim tase

Tänavuse, 2022. aasta oktoobris müüdi Soomes kokku 4652 korterit. See on kümne aasta madalaim oktoobrikuine käive. Kinnisvarabüroode keskliidu elamispindade turuülevaade ütleb, et Helsingi piirkonnas oli oktoobris järsk langus eluasemete müügis.

Eriti järsult on tehingute arv langenud piirnevates omavalitsustes, kus oli oktoobris tehinguid 43,7 protsenti vähem kui aasta tagasi. Helsingi piirkonnas oli langus 38,9 protsenti ja ülejäänud Soomes keskmiselt 27,8 protsenti. Info põhineb Kinnisvarabüroode keskliidu avaldatud oktoobrikuu eluasemeturu ülevaatel.

Majanduslik ebakindlus, nagu inflatsioon ja intressimäärade tõus on nüüd näha oktoobrikuu numbrites. Samuti üldised ebakindluse tegurid Ukraina sõja mõjudest majandusele laiemalt, nendib Kinnisvarabüroode keskliidu teates juhatuse esimees Marina Salenius.

Suurim vanade ja uute korterite müügilangus oli Espoos, kus tehingute arv langes oktoobris aastatagusega võrreldes 48,1 protsenti. Helsingis oli langus 46,1 protsenti ja Vantaal 38,6 protsenti.

Kommentaarid
(Külastatud 338 korda, 1 külastust täna)