Soome valitsuse töögrupp: koroona vastu vaktsineerimine jääb vabatahtlikuks, vaktsineerimise otsustab arst

Soome valitsuse töögrupp otsustas, et koroona vastu vaktsineerimine jääb vabatahtlikuks ja see on tasuta.

Valitsuse koroona töögrupp toetab Sotsiaal- ja terviseministeeriumi suuniseid, mille kohaselt hakkavad omavalitsused ja hoolekandepiirkonnad pakkuma riigi poolt hangitud koroonavaktsiine kõikide isikute ja isikute gruppide vaktsineerimiseks, kelle puhul peab seda põhjendatuks avaliku või erasektori (sh töötervishoiu) sotsiaal- ja tervishoiutoimingute üksuse arst ja kelle puhul puuduvad vaktsiinile vastunäidustused. Ministrite töögrupp tegi asja kohta otsuse täna kolmapäeval, 9. novembril.

Vaktsineerimised viiakse läbi vastavalt tervishoius juba kehtivatele vaktsineerimistavadele. Koroona-vastane vaktsineerimine on vabatahtlik ja tasuta.

Sotsiaal- ja terviseministeerium ning terviseamet koostavad koos riiklike ja eraomandis tervishoiuteenuste osutajatega vaktsiinide jaotamise ja andmise juhendi. Vaktsineerimise kulud katab Soome riik. Ministeerium väljastab selles küsimuses juhendi.

Kõigi koroonavaktsiinide kaitsev toime on hea raske koroonaviiruse haiguse vastu. Koroonavaktsiinid vähendavad koroonasse haigestumust ja eriti rasket koroonaviiruse haigust, tagavad tervishoiu võimekuse piisavuse ja teenuste kättesaadavuse ning hoiavad ühiskonna avatuna.

Sotsiaalkindluse koroona erisused jäävad püsima

Valitsuse koroona töögrupp teeb ettepaneku pikendada ravikindlustusseaduse ajutisi muudatusi 2023. aasta juuni lõpuni. Muudatused puudutavad Kela koroonatestide ja koroonavaktsiinide hüvitisi.

Koroonatestide ja vaktsineerimiste hüvitise summad jäävad samaks. PCR-testi hüvitis on 100 eurot ja antigeenitesti oma 36 eurot. Vaktsineerimise hüvitis on 16 eurot.

Seoses koroonaepideemiaga varem tehtud ajutised seadusemuudatused kehtivad kuni 31. detsembrini 2022. Nakkushaiguse päevaraha saamise eritingimusi ei pikendata.

Kommentaarid
(Külastatud 421 korda, 1 külastust täna)