Soome välisminister oli visiidil Ukrainas

Soome välisminister Pekka Haavisto külastas täna esmaspäeval, 28. novembril koos Põhja- ja Baltimaade välisministritega Ukraina pealinna Kiievit. Visiidi käigus kohtusid ministrid näiteks Ukraina presidendi ja välisministriga. Visiit näitas riikide tugevat toetust Ukrainale.

Lisaks välisminister Haavistole osalesid visiidil Islandi, Läti, Leedu, Norra, Rootsi ja Eesti välisministrid. Ühisvisiit näitas riikide tugevat toetust Ukrainale, mis langes Venemaa ebaseadusliku rünnaku sihtmärgiks. Visiidi käigus kohtusid ministrid Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski, välisminister Dmõtro Kuleba, peaminister Denõs Šmõhali ja teiste administratsiooni esindajatega.

Visiidi käigus arutati muu hulgas Ukraina toetusvajadusi. Venemaa on jätkanud raketirünnakuid Ukraina energiataristu vastu, suurendades vajadust kohese toetuse järele. Päevakorras olid ka Venemaa ebaseadusliku agressioonisõjaga seotud vastutuse küsimused.

„Soome mõistab hukka Venemaa ebaseadusliku agressioonisõja Ukraina vastu. Jätkame Ukraina tugevat toetamist nii kaua kui vaja,“ ütles minister Haavisto.

Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)