Soome toll paljastas narko salakaubaveo Rootsist Soome

Soome toll on uurinud Tornionjoki jõe orus toimunud narkootikumide salakaubavedu Rootsist Soome. Narkootikume üritati kummipaadiga üle Tornionjoki jõe Soome tuua. Osa narkootikume peideti Rootsi poolel metsa. Kuritegu on uuritud kui raskekujulist narkokuritegu.

Toll konfiskeeris 2022. aasta varasuvel Tornios viis kilogrammi hašišit, mille kaks inimest olid toonud kummipaadiga Rootsist üle Tornionjoki Soome aerutades. Päästevestideta kummipaadiga jõe ületamine oli salakaubavedajate jaoks riskantne tegu, kuna jões oli veetase kõrge ja vool tugev.

Uurimise käigus konfiskeeris toll ka umbes neli kilogrammi amfetamiini, mis oli Rootsi poolel piiri lähedal metsa peidetud ja ootas smugeldamist Soome.

„Oleme uurimise käigus teinud tihedat koostööd nii Soome politsei kui ka Rootsi tolli ja Rootsi politseiga,” ütles uurimist juhtinud Pekka Jauhola.

Raskes narkokuriteos kahtlustati kolme inimest. Toll vahistas ühe kahtlusaluse kohe pärast jõe ületamist ja veel kaks kuriteoga seotud inimest paar päeva hiljem Tornios.

Kriminaalasja menetleti oktoobris Lapimaa kohtus, mis karistas süüdlasi mitme narkokuriteo eest peaaegu kahe aasta kuni viie aasta pikkuse vangistusega. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud. Kriminaalasja menetleti kui raskekujulist narkokuritegu.

Kommentaarid
(Külastatud 504 korda, 1 külastust täna)