Soome minister: Tuleb valmis olla Ukraina pagulaste arvu kasvuks

Järgmisel aastal saabub Ukrainast Soome hinnanguliselt umbes 30 000–40 000 uut ajutise kaitse taotlejat, kirjutab siseminister Krista Mikkonen siseministeeriumi ajaveebis. Hinnangut on varasema 30 000 pealt suurendatud ja seda täiendatakse pidevalt.

Talve saabumine ja Venemaa rünnakud energiataristu vastu muudavad olukorra Ukrainas veelgi raskemaks. Praegu on miljonid ukrainlased ilma elektri, kütte ja veeta.

On väga tõenäoline, et igapäevaelu võimaluste raskemaks muutudes peab üha rohkem ukrainlasi kodumaalt põgenema ja turvalisust mujalt otsima. Samuti peame valmistuma abi vajavate sõjapõgenike arvu kasvuks Soomes. Meie kohus on ukrainlasi aidata, kirjutab minister Mikkonen.

Vastuvõtu korraldamist koordineerib siseministeerium. Ukrainlaste asjaajamised hõlmavad aga väga erinevaid eluvaldkondi ja puudutavad seega peaaegu kõiki valitsusharusid.

Ukrainlaste abistamisel ja integratsiooni toetamisel on lisaks riigile ja omavalitsustele oluline roll ka organisatsioonidel, ettevõtetel ja tavalistel soomlastel. Soome saabunud ukrainlaste abistamine on meie kõigi ühine teema. Loodan, et soomlaste abistamissoov püsib kõrge, märgib minister.

Kommentaarid
(Külastatud 157 korda, 1 külastust täna)