Soome kohtus algas protsess mõrva üle, mille puhul sai pereema 78 noahaava – ta ei jõudnud enam turvakodusse

Helsingi ringkonnakohus hakkab täna arutama 2021. aasta mais Vihti vallas Nummelas toimunud pereema mõrva.

Esimese astme kohus karistas naise abikaasat tapmise eest eluaegse vangistusega. Kohtu hinnangul olid teol auvägivalla tunnused, vahendab MTV.

Mees mõrvas naise, kui too üritas 6. mai pärastlõunal pere ühisest kodust varjupaika minna. Arstlik ekspertiis tuvastas naise kehal 78 terariistaga tekitatud vigastust, millest enamik oli peal, kaelal, seljal ja kätel. Pere kolm last olid juhtunu ajal kodus. Sündmustega seoses põgenesid lapsed naabri juurde, eesotsas 11-aastase vanima lapsega.

Esimese astme kohtu otsuse avalikust osast nähtub, et perekond oli tulnud Soome aastal 2015. Mees oli oma naise suhtes vägivaldne kogu nende Soomes viibimise aja, tõenäoliselt ka enne seda. Naine oli pidanud korduvalt varjupaika pöörduma ja mehele oli kehtestatud ajutine lähenemiskeeld.

Naine oli Nummelasse elama asunud, et pääseda oma vägivallatsevast abikaasast. Teole oli eelnenud kuriteokahtlustus ebaseaduslikus ähvardamises, mis ei olnud tõendite puudumise tõttu toonud kaasa süüdistuse esitamist. Tunnistaja oli öelnud, et naine oli olnud tema korteris, kui mees oli sinna tulnud ja naisele kallale tunginud ning ähvardanud teda laste silme all tappa. Naine oli pöördunud varjupaika ja talle anti hiljem oma korter, mille aadressi oli hoitud saladuses.

Naise uue kodu aadressi oli mees aga laste kaudu teada saanud.

Samuti oli mees sundinud ohvrit sõitma Iraaki, kus ta vend ja onu pidid ta tapma pärast seda, kui mees ütles naise sugulastele, et tegu on „halva naisega”.

Naine oli põgenenud Iraagist Soome 2019. aastal.

Mees tunnistas kohtus, et põhjustas oma naise surma, kuid leidis, et tegutses enesekaitseks. Kohus ei pidanud väidet usutavaks.

Kommentaarid
(Külastatud 244 korda, 1 külastust täna)