Soome asjatundja: nii Ukraina kui Vene väed on raskustes – selles vallas on Soome eriti hea

Talv ja lumi pakuvad sõdurite igapäevaelus väljakutseid, mis nõuavad nii head varustust kui ka väljaõpet. Soome sõjanduse asjatundja Emil Kastehelmi ütleb, et kuigi see kõlab lihtsalt, on tegelikult palju asju, mida talvise sõja puhul peab teeadma.

Teadmine, kuidas end kuivana hoida, kuidas sellistes tingimustes varustust hooldada ja milline tähtsus on sellel pikaajalise operatiiv- ja lahinguvõime säilitamisel, märgib Kastehelmi Iltalehtile.

Kastehelmi ei usu, et sõdivad osapooled seda tervikut täielikult mõistavad.

Nii niisketes ja külmades talvetingimustes tegutsemine on midagi, mida tuleb tõesti õppida, lisab Kastehelmi.

Kastehelmi sõnul oleks Soomel midagi pakkuda ja mitte ainult talvevarustuse saatmise osas. Hiljuti läks Soomest teele uus abipakett, mis edastatud info kohaselt arvestas raskete talveoludega. Praktikas võib see tähendada kõike alates kõrgtehnoloogilisest varustusest kuni lumeülikondade ja ahiküttega telkideni, mida Ukrainal seni polnud.

Kommentaarid
(Külastatud 647 korda, 1 külastust täna)