Siseinfo: Saksamaa valmistub sõjaks Venemaaga – seda ei saa võrrelda välismissioonidega

Saksamaal on lekkinud sealse kaitseväe Bundeswehri raport, mille kohaselt valmistutakse riigis sõjaks Venemaaga.

Väljaande Spiegel poolt tsiteeritud raportis märgitakse, et Bundeswehri strateegia on muutunud ja nüüd valmistutakse Venemaa rünnakuks NATO idatiiva ja Saksamaa vastu.

Lekkinud 68-leheküljeline raport kannab pealkirja „Relvajõudude operatiivjuhised” ja see fikseerib väidetavalt Saksa Bundeswehri strateegilise muutuse seoses Vene-Ukraina sõjaga.

Raporti järgi andis Saksa relvajõudude peainspektor Eberhard Zorn juba septembri lõpus korralduse, et Saksa armeel tuleb end tõhusamalt ette valmistada võimalikuks konfliktiks Venemaaga. „Rünnakud Saksamaa vastu võivad toimuda ilma hoiatuseta ja suurte, võib-olla isegi eksistentsiaalsete kahjudega,” ütles kindral Zorn. Ja edasi: „Kahtlemata on riigi ja alliansi territooriumi kaitsmise võime ülioluline ja veelgi olulisem kui varem.”

Raporti andmetel selgitab Zorn, et „keskendumine umbes kolm aastakümmet kestnud välismissioonidele” nagu Afganistanis, Balkanil või Aafrikas Malis „ei ole enam võrreldav praeguse olukorraga ootamatuste tõttu, mis süsteemi ohustavad”.

Veelgi enam: Spiegeli andmetel kutsub 62-aastane Zorn Saksamaad üles olema eestvedaja rollis. Zorni sõnul peavad Saksa relvajõud valmistuma „pealesunnitud sõjaks”. Spiegeli info kohaselt peaks võimalik kaitse toimuma NATO idatiival.

NATO on juba otsustanud tugevdada NATO idatiiba alates Läänemerest kuni Musta mereni 40 000 sõduriga. See peab olema valmis 2024. aastaks. Saksamaa peab olema valmis välja käima ühe diviisi. See tähendab 10 000-20 000 võitlejat. Praegu on Saksamaal Leedus ligi 1000 võitlejat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,833 korda, 1 külastust täna)