Prantsuse kindral: Sõda Ukrainas pole Euroopa huvides

Ukraina sõda pole Prantsuse huvides, võibolla vaid USA huvides, ütles endine Prantsuse kõrgeim väejuht, kindral Pierre de Villiers.

Kindral de Villiers leiab, et oluline on peatada sõjategevuse laienemine, sest kui „diktaator on aetud tunnelisse, siis tagasiteed enam pole”, vahendab Le Figaro.

Kindral ütles kolmapäeval, 9. novembril intervjuus telekanalile BFMTV, et „sõda Ukrainas pole Euroopa huvides, kindlasti mitte Prantsuse huvides ja võibolla ainult USA huvides”.

De Villiers on sellest kirjutanud oma viimases raamatus Paroles d’honneur (tõlkes: Au sõnad). Kindral rõhutab, et „see pole meie sõda” ja kahetseb pidevat USA huvides tegutsemist. Samas hoiatab kindral igasuguse „Müncheni lähenemise” (läbirääkimised+järeleandmised) eest ja loodab diplomaatilist lahendust.

„Kui diktaator on tunnelisse aetud, siis ta ei taandu,” ütles de Villiers, „peamine eesmärk on peatada sõjategevuse laienemine. Alates 24. veebruarist on sõjategevus pidevalt laienenud. Eesmärk on leida lahendus, mis austaks ukrainlasi, kes on vapralt võidelnud ja keda rünnati. Sest on olemas ründaja ja rünnatav.”

Kaheksa kuud pärast nn erioperatsiooni algust pole mingit rahu veel silmapiiril. Läbirääkimised Valgevenes ja Türgi vahendusel jooksid ummikusse. Sõlmitud on ainult kokkulepe vilja väljaveoks, seda ÜRO ja Türgi vahendusel. Sealgi polnud Ukraina nõus alla kirjutama samale dokumendile, kuhu oli alla kirjutanud Venemaa.

Kommentaarid
(Külastatud 619 korda, 1 külastust täna)