Poolasse on jõudmas uus Ukraina põgenike laine – valmistutakse miljoni põgeniku vastuvõtmiseks

Riigina oleme valmis ja kindlasti teeme kõik, et pakkuda tõhusat abi raketirünnakute eest põgenevatele inimestele; see on meie inimlik kohus – ütles Poola sise- ja haldusminister Mariusz Kamiński, vastates küsimusele Ukrainast tuleva sõjapõgenike võimaliku järgmise laine kohta.

Kamiński ütles intervjuus Poola raadiole, et Vene väed ründavad Ukrainas praegu mitte sõjalist, vaid tsiviiltaristut. See puudutab elanike vee- ja elektrivarustust.

Minister ütles, et Venemaa sõjaliselt kaotab, aga samal ajal ründab tsiviiltaristut. Selle eesmärk on kahjustada Ukraina moraali ja külvata hirmu, tehes inimeste elu talveoludes võimalikult keeruliseks.

Kamiński ütles, et kui lähiajal saabub Poola pool miljonit või miljon ukrainlast, siis neid aidatakse. See on meie inimlik kohustus ja me teeme kõik, et kõik abivajajad seda abi saaksid, kinnitas Kamiński.

Minister ütles, et kõik on maailmas sõjast ja selle tagajärgedest väsinud […], kuid siin on ka inimlik, humanitaarne aspekt. Ta märkis, et Poola ühiskond käitus sõja esimestel päevadel suurepäraselt.
Ta lisas, et loodab ka Euroopa Liidu suuremat osalust Ukrainast pärit põgenike abistamises. Jutt on Ukrainast pärit sõjapõgenike rahalisest toetamisest. Poolal tekkisid suured kulud, mida Euroopa Liit kompenseeris vaid vähesel määral.

Lisaks Ukraina põgenikele tegeleb Poola valitsus tuumavarjendite kaardistamisega, et kaitsta elanikke kõigi võimalike ohtude eest. Selle kaardistamisega tahetakse detsembrikuus lõpule jõuda.

Kommentaarid
(Külastatud 340 korda, 1 külastust täna)