Nüüd selge: Putin ei sõida Balile G20 tippkohtumisele

Venemaa president Vladimir Putin ei sõida järgmisel nädalal Indoneesiasse Balile G20 juhtide kohtumisele. Teda asendab välisminister Sergei Lavrov.

Asjast teatas väljaanne The Guardian, mille andmetel on Venemaa saatkond Indoneesias kinnitanud, et Putin Balile ei saabu.

Samas nendib saatkond, et Putini virtuaalne osalemine võib siiski kõne alla tulla. 15. novembril algaval kohtumisel on aga plaaninud osaleda mitme teise riigi liidrid, nende seas USA president Joe Biden ja Hiina president Xi Jingping.

Putinit „sõjakurjategijaks” nimetanud Biden on juba varem teatanud, et tal pole kavatsust Putiniga Indoneesias kohtuda, isegi kui ta tippkohtumisel osaleb.

Juulis kogunesid G20 riikide välisministrid samuti Indoneesias Balil. USA välisminister Antony Blinken teatas toona ette, et üks-ühele kohtumist Venemaa välisministri Sergei Lavroviga pole oodata. Lisaks andis Saksamaa välisminister Annalena Baerbock toona mõista, et seni, kuni sõda kestab, üksi-ühele kõnelusi ei toimu.

Kommentaarid
(Külastatud 461 korda, 1 külastust täna)