Näin löydät itsellesi parhaan lainatarjouksen

Rahantarve ilmoittaa itsestään joskus yllättäen. Auto saattaa tarvita kiireellisen korjaamokäynnin, lemmikkieläin sairastua tai kodinkone hajota. On hyvä valmistautua mahdollisiin yllättäviin rahanmenoihin jo etukäteen, jotta lainan hakeminen käy sujuvasti ja nopeasti kun rahaa tarvitaan pikaisella aikataululla. Tästä artikkelista löydät vinkkimme sujuvaan lainanhakuprosessiin ja lainojen onnistuneeseen vertailuun.

Mistä lainaa kannattaa hakea

Kun tavoitteena on saada luotto heti ja helposti, vaihtoehtona on hakea lainaa kätevästi tietokoneen tai älypuhelimen avulla. Perinteiset pankitkin ovat toki varteenotettava vaihtoehto, mutta vaikka niiden toiminta nykyään onkin asiakkaan näkökulmasta ketterämpää ja joustavampaa kuin vielä joitakin vuosia sitten, eivät ne kuitenkaan pysty tarjoamaan yhtä nopeaa palvelua kuin netissä toimivat rahoituslaitokset. Niiden etuna on se, että lainaa voi hakea mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja hakemukset käsitellään nopeasti. Lainaa voi siis hakea vaikka keskellä yötä omalta kotisohvalta tietokoneen tai älypuhelimen avulla, ja rahat saa parhaimmassa tapauksessa tilille jopa saman päivän kuluessa.

Olitpa hakemassa lainaa sitten perinteiseltä pankilta tai netissä toimivalta rahoituslaitokselta, muista kuitenkin tutustua lainantarjoajaan ja lainaehtoihin huolellisesti ennen minkäänlaisten sopimusten allekirjoittamista. Ehdoissa on toisinaan myös neuvotteluvaraa, joten mikäli et halua allekirjoittaa lainaehtoja sellaisenaan, ehdota niihin reippaasti toivomiasi muutoksia.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa

Vaikka lainarahalle olisi kuinka kova kiire tahansa, lainaa ei kannata ottaa ensimmäiseltä vastaantulevalta lainantarjoajalta, vaan laina kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailutusta voi tehdä joko itse tai netistä löytyvien kilpailutussivustojen avulla. Ne hakevat puolestasi lainatarjouksen usealta toimijalta yhden kilpailutustoimeksiannon kautta.

Kilpailutussivustoja on olemassa useita erilaisia ja ne ovat varsin suosittuja lainanhakijoiden keskuudessa. Kilpailutussivuston hyödyntäminen voikin olla erinomaisen hyvä keino säästä aikaa ja vaivaa. Jos sopivat lainaehdot ja itselle mieluinen lainantarjoaja löytyvät, saman sivuston kautta voi usein myös jättää varsinaisen lainahakemuksen. Näin lainanhakuprosessi etenee sujuvasti ja nopeasti.

Kun tarvitset luoton nopealla aikataululla

Silloin kun rahantarve on akuutti, lainaa tarvitaan tietysti mahdollisimman nopeasti. Lainanhakuprosessissa maltti on kuitenkin valttia. Omaa taloutta ei kannata ajaa ahdinkoon liian hätäisesti tehdyillä lainahakemuksilla. Pyri aina lainaa hakiessasi varmistumaan mahdollisimman hyvin siitä, että taloudellinen tilanteesi nyt ja tulevaisuudessa ei kärsi lainan takaisinmaksuista. Omat tulot ja menot on tärkeää hahmottaa realistisesti, jotta tiedät minkä suuruiset takaisinmaksuerät ovat sinulle mahdollisia. Myös aiemmin otetut lainat ja niiden takaisinmaksu tulee ottaa huomioon, jotta useiden päällekkäisten lainojen takaisinmaksu ei muodostu ongelmaksi. Lainantarjoajalta voit tarvittaessa tiedustella mahdollisuutta esimerkiksi lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Kannattaa myös huomioida tietyt ehdot, jotka lainan saamiseen usein vaaditaan. Hakijan tulee yleisesti ottaen olla vähintään 18-vuotias, toisinaan vaatimuksena voi olla korkeampikin ikä. Useimmat lainantarjoajat vaativat hakijalta säännöllisiä tuloja voidakseen varmistua hakijan takaisinmaksukyvystä. Tuloja voi olla tarpeen myös todistaa asianmukaisten tositteiden muodossa.

(Külastatud 133 korda, 1 külastust täna)