Käib ettevalmistus otsustavaks lahinguks: USA „viimsepäeva ratsanik” sisenes Vahemerre

Nii USA kui Venemaa poolt käib ettevalmistus otsustavaks lahinguks Ukraina territooriumil. Üks tähis on see, et USA „viimsepäeva ratsanikuks” ristitud tuuma-allveelaev USS Rhode Island sisenes Vahemerre.

See allveelaev võib märkamatult vee all ühest kohast teise liikuda.

Lähiajal peaks toimuma otsustav lahing USA ja liitlaste poolt toetatud Ukraina vägede ning Vene vägede vahel Ukrainas Hersoni oblastis.

Mõlemad osapooled on kuhjanud piirkonda ulatuslikult relvastust ja isikkoosseisu. Spekuleeritud on ka võimaliku tuumarünnakuga Euroopa idaosas.

Rhode Island on üks maailma suurimaid tuuma-allveelaevu, see võib peale võtta 24 mandritevahelist tuumalõhkepeadega raketti Trident II, mis on võimelised tabama sihtmärke 12 000 – 18 000 kilomeetri kaugusel ja kiirusega 29 000 km/h (24 mach).

Vene allikate info kohaselt on Trident küll väga täpne, aga selle trajektoor on ette aimatav, erinevalt Vene hüperhelikiirusega rakettidest Kinžal ja Tsirkon, mis on väidetavalt vastase õhutõrjele tabamatud.

USA on varem kinnitanud, et ei kasuta Ukrainas tuumarelva. Vene pool peab tuumarelva kasutamist võimalikuks, kui on oht riiklikule julgeolekule.

Flightradari andmetel maandus eile laupäeval, 5. novembril Hispaanias Rota õhuväebaasis tuumasõja kuulutajaks peetav ja „viimsepäeva” lennukiks ristitud USA lennuk Boeing E-6 Mercury. Lennukis asub ka USA mereväe õhustaap, kus ollakse ühenduses tuuma-allveelaevadega.

Kommentaarid
(Külastatud 24,136 korda, 1 külastust täna)