Käesoleval nädalal sajab lund mitmel pool Soomes

Kõige enam sajab lund Kainuus. Seal võib maha tulla kuni 15-sentimeetrine lumikate, ütleb Foreca meteoroloog Joonas Koskela oma blogis.

Lisaks Kainuule sajab lund Põhja-Pohjanmaal. Kainuu lõunapiiril tuleb lund paar sentimeetrit, kirdes koguneb umbes viis sentimeetrit, märgib Koskela.

Soome keskosas Satakuntas ja Pirkanmaal võib koguneda viis sentimeetrit lund. Tänase kolmapäeva, 9. novembri jooksul muutub lumesadu selles piirkonnas veeks ja lumi sulab. Kolmapäeva õhtul ja ööl vastu neljapäeva sajab kohati vihma või lörtsi.

Homme neljapäeval sajab vaid kerget vihma, Lapimaal võib kohati sadada lund.

Järgmine korralik sajuala saabub tõenäoliselt reede õhtul lääne poolt. Koos madalrõhkkonnaga võib Lapimaale tulla korralik lumesadu, kuigi Lõuna-Lapimaal sajab ka vihma. Teisipäeva hommikul tehtud prognoosi kohaselt jääb reedene lumesadu Lapimaal vahemikku 5-15 sentimeetrit. Siiski on prognoosis endiselt ebakindlust, märgib meteoroloog Koskela Foreca blogis.

Foreca hoiatab väga halbade teeolude eest lumesaju piirkonnas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,091 korda, 1 külastust täna)