Imede ime: kiibipuuduses ei vaevle üksnes Venemaa, vaid ka USA

Seni on välja toodud, et Venemaa vaevleb seoses Ukraina sõjaga suures kiivipuuduses, mistõttu on raskendatud relvade tootmine. On räägitud anekdoogte selle kohta, kuidas Vene väed varastasid Ukrainast pesumasinaid, et sealt saada kätte kiipe.

Aga nagu selgub USA presidendi Joe Bideni jutust, siis vaevleb kiibipuuduses ka maailma suurim relvatootja USA.

Biden ütles nn kiibiseadust esitledes:

„Selle aasta alguses käisin Lockheedi tehases Alabamas, kus nad toodavad Javelini rakette. Ja arvake, mis? Meil oli probleeme – meil oli probleeme Javelini rakettide tarnimisega Ukrainasse, kuna pole kiipe. Pole arvutikiipe. Et aidata end kaitsta Putini jõhkra ja provotseerimata sõja eest, saatsime neile need Javelinid.

Me vajame pooljuhte mitte ainult nende Javelinide jaoks, vaid ka teiste relvasüsteemide jaoks, mis eksisteerivad nii täna kui ka tulevikus.”

Kommentaarid
(Külastatud 365 korda, 1 külastust täna)