Euroopa Komisjoni president: Lööme Venemaad vastu, kus see on kõige valusam

Euroopa Komisjon valmistab ette 9. sanktsioonide paketti Venemaa vastu, et lüüa Venemaad vastu, kus see on kõige valusam, rääkis Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.

Von der Leyen ütles, et Putini rünnakute tõttu on Ukraina talve hakul ilma elektrita ja paljudes kohtades pole jooksvat vett. „Tema tõttu Ukrainas beebid, nende vanemad ja vanavanemad külmetavad pimeduses. Ma mõistan hukka sellised barbaarsed rünnakud. Need on sõjakuriteod,” ütles von der Leyen.

Von der Leyen ütles, et sõbrad Ukrainas elavad selle tragöödia üle, sest nad on tugevad ja nende tegevus on õige. „Meie Euroopa Liit seisame nende kõrval sel raskel ajal, niikaua kui vaja. Me teeme pingsalt tööd, et lüüa Venemaad, kus see on kõige valusam, et piirata võimet sõdida Ukrainas. Me töötame täiskiirusel 9. sanktsioonide paketi kallal. Ja olen kindel, et varsti kehtestame üleüldise hinnapiiri Vene naftale koos G7 ja teiste suurte partneritega. Me ei puhka, kuni Ukraina võidab Putinit tema ebaseaduslikus ja barbaarses sõjas.”

Kommentaarid
(Külastatud 849 korda, 1 külastust täna)