Eestile olulisi asutusi ründasid täna Kremli-meelsed küberkurjategijad

Tänase laupäeva, 19. novembri hommikul võtsid RIA kinnitusel kurjategijad ründe osas sihikule lisaks Eesti Energiale ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Panga, EASi ning veel ühe eraettevõtte veebilehe.

RIA küberintsidentide käsitlemise osakond CERT-EE monitooring tuvatas täna kell 10.14, et viie Eesti ettevõtte teenustes algasid tõrked. Nende seas oli ka Eesti Energia. Rünnakute tõttu pole kättesaadavad lisaks Eesti Energia kodulehele ka ettevõttega seotud veebilehed, näiteks elektrilevi.ee ja enefitgreen.ee. CERT-EE kübereksperdid on ettevõtte esindajatega tihedas suhtluses, vahendab Päevaleht.

CERT-EE juhataja Tõnu Tammeri sõnul võtsid kurjategijad ründe osas sihikule ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Panga ja EASi ning veel ühe eraettevõtte veebilehe. Ministeerium ja EAS on RIA pakutava riigivõrgu klient, seetõttu oli nende vastu suunatud ummistusründeid võimalik tõrjuda nii, et need ei avalda suurt mõju.

„Täiesti kindlalt ei saa kunagi öelda, kes on rünnakute taga, kuid olemasolev info viitab, et tegu on Kremli-meelsete küberkurjategijatega,“ kinnitas RIA CERT-EE juhataja.

RIA-le teadaolevalt rünnati samaaegselt ka ettevõtteid ja asutusi Lätis, Poolas ja Ukrainas. See nimekiri ei pruugi olla lõplik.

Kommentaarid
(Külastatud 413 korda, 1 külastust täna)