VIDEO: Putin on nurka surutud ka omade poolt – vaata, kuidas Tadžiki president luges talle pika tiraadi

Venemaa president Vladimir Putin on nurka surutud ka omade poolt, kuna endiste NLiidu vabariikide ühenduse kohtumisel luges Tadžiki president talle pika tiraadi.

See näitab, et Putin on kaotanud lugupidamise ka oma seniste liitlaste hulgas. 9 miljoni elanikuga Tadžikistani pikaajaline diktaator Emomali Rahmon kritiseeris teda Kasahstani pealinnas Astanas toimunud kohtumisel, vahendab Daily Mail.

Kahvatu näoga Putin nõjatus seljaga toolile, kui kuulas Tadžiki ametivenna juttu endise NLiidu riike ühendava Sõltumatute riikide ühenduse liidrite kohtumisel.

„Jah, me oleme väikesed riigid, me ei ole 100-200 miljonit, kuid meil on ajalugu, kultuur, me armastame, me tahame, et meid austataks,” tulistas Rahmon sõnadega Putinit. „Me ei vaja midagi muud, lihtsalt seda, et olla austatud.”

Putinit alandava sõnavõtu tunnistajateks olid kohapeal Aserbaidžaani, Armeenia, Valgevene, Kõrgõzstani, Türkmenistani ja Usbekistani valitsejad.

„Miks me peame paluma (Venemaa osalemist) mõnel õnnetul foorumil Tadžikistanis?” küsis Rahmon Putinilt, vehkides sõrmega ja tehes kätega žeste. „Andsin välisministeeriumile juhised, isegi rääkisin teiega, et paluda (Venemaal) osaleda vähemalt ministrite tasemel. Ei, ministrite asetäitjate tasemel. Kas Tadžikistan on selle strateegilise partnerina ära teeninud?”

See pole esimene kord, kui Putini niinimetatud sõbrad ja partnerid Aasias pärast Ukrainas toimunud krahhi avalikult tema vastu vastu pööravad, kui nad tunnetavad nõrkust ja vere lõhna.

Eelmisel kuul Usbekistanis Samarkandis toimunud tippkohtumisel tegi Hiina liider Xi Xinping Putinile õhtusöögi ajal märkuse, ajal kui India peaminister Narendra Modi ütles Putinile meedia ees, et praegu pole sõdimise aeg.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan alandas ka Venemaa sõjaõhutajat, sundides teda pool minutit kaamerate ees ootama, enne kui tuli teda kõneluste eel tervitama.

Tadžikistani diktaator prognoosis oma tormilises tiraadis peaaegu Putini surma, süüdistades oma Venemaa kolleegi samade vigade tegemises, mis viisid eelmisel sajandil Nõukogude Liidu lagunemiseni.

Ta kurtis ka selle üle, et Venemaa ärimehed tulid riiki ja rikastusid Tadžikistani loodusvarade kaevandamisega, keeldudes samas riiki investeerimast.

„Me ei taha teie raha, me tahame, et meid austataks nii, nagu me väärime. Me võõrustame teie sõjaväebaase, teeme kõike, mida te palute, püüame tõesti olla need, keda te peate „strateegilisteks partneriteks”. Kuid meid ei kohelda kunagi kui strateegilisi partnereid! Ärge solvuge, aga me tahame, et meid austataks!”

Kuigi Putin on jätkuvalt püüdnud näidata oma plaanide kohta väljapoole tugevat kuvandit, näitab elu, et tema endised kliendid ja väikeste vaesunud diktatuuride vasallid pööravad tema vastu – nagu ka suured ja olulised riigid India ja Hiina.

Putinit on tõsiselt nõrgestanud katastroofiline kurss, mille tema mõttetu sõda Ukrainas on võtnud alates eelmisest kuust, kui Ukraina alustas sügisest pealetungi okupeeritud territooriumi vabastamiseks.

Putini teadet osalisest mobilisatsioonist ja kiirustamisest selle Ukraina territooriumi annekteerimisega, mis tema armeel on õnnestunud vallutada, on peetud meeleheitlikeks märkideks nõrkusest, mitte tugevusest.

Putin teatas, et tal pole kavas Ukrainas enam massiivseid õhurünnakuid korraldada, samas kui spekuleeritakse, et tegelik põhjus on rakettide vähesus.

Putin teatas ka mobilisatsiooni lõpetamisest paari nädala pärast. Tegelik põhjus aga arvatakse olevat asjaolu, et ta ei suuda sõdureid riietada, toita ja relvastada. Samuti saadetakse sõdureid rindele ilma mingi väljaõppeta.

Samal ajal teatab USA üha uutest ja uutest relvasaadetistest Ukrainale.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 1,592 korda, 1 külastust täna)