Vene kaitseministeerium: Nord Streami torujuhtme lasid õhku Ukraina ja Briti eriüksused

Vene kaitseministeeriumi andmetel korraldasid 26. septembril gaasijuhtme Nord Stream plahvatused Ukraina ja Briti eriüksused.

Vene kaitseministeeriumi info kohaselt oli operatsiooniga seotud Ukraina 73. spetsiaalsete mereväeliste operatsioonide keskus. Neid juhendasid Ukrainas Otšakovi linnas Mõkolaivi oblastis paiknenud Briti spetsialistid.

Vastavalt Briti relvajõududelt pärit infole osalesid Briti spetsialistid Nord Streami gaasijuhtme õhkimisega seotud terroriaktis selle planeerimisel, varustamisel ja täideviimisel Läänemeres 26. septembril käesoleval, 2022. aastal. Õhku lasti gaasijuhtmed Nord Stream 1 ja Nord Stream 2.

Vene kaitseministeerium mingeid konkreetseid tõendeid ei esitanud. Vene kaitseministeeriumi info kohaselt osalesid samad Briti spetsialistid ka eile laupäeval, 29. oktoobril Sevastoopolis korraldatud droonirünnakus Vene Musta mere laevastiku vastu, mis põhjustas väiksemaid kahjustusi ühele Vene miinilaevale.

Briti kaitseministeerium lükkas selle info ümber. „Selleks, et varjata Ukrainasse ebaseadusliku sissetungi hukatuslikku teostust, kasutab Venemaa kaitseministeerium eepilise ulatusega valeväidetega kauplemist,” teatas Briti kaitseministeerium. „See väljamõeldud lugu räägib rohkem Venemaa valitsuses toimuvatest vaidlustest kui Läänes toimuvast.”

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles, et Moskva taotleb ÜRO Julgeolekunõukogu reaktsiooni, märkides sotsiaalmeedias, et Moskva soovib juhtida tähelepanu „Vene Föderatsiooni vastu Mustal ja Läänemerel toime pandud terrorirünnakutele, sealhulgas Suurbritannia osalusele nendes”.

Asjast teatas Reuters.

Siin on asja kohta Vene kaitseministeeriumi video:

Kommentaarid
(Külastatud 694 korda, 1 külastust täna)