Vene jooksja tulemused tühistatakse – olümpiakuld vahetab omanikku

400 meetri tõkkejooksu olümpiavõitja Natalja Antjuhh jääb dopingurikkumise tõttu ilma 2012. aastal Londonis võidetud kullast. Kergejõustikueetika üle järelevalvet teostav Athletics Integrity Unit (AIU) tühistas 2012. aasta juulist kuni järgmise aasta juunini kõik naise tulemused.

Antjuhh kasutas eelnimetatud perioodil keelatud ainet või meetodit. Nii muutus kümme aastat hiljem kullaks ameeriklase Lashinda Deamuse hõbemedal, vahendab Reuters.

Rahvusvaheline spordiapellatsioonikohus CAS määras jooksjale dopingurikkumise eest nelja-aastase võistluskeelu juba eelmisel aastal. Seejärel tühistati kõik võistlustulemused juunist 2013 kuni aprillini 2021.

Antjuhh on võitnud ka 2004. aastal olümpiapronksi 400 meetris ja neli aastat hiljem 400 meetri teatejooksus hõbeda. Teatevõistluse hõbeda kaotas ta juba 2012. aastal, sest tema võistkonnakaaslast Antonina Krivošapkat süüdistati dopingus.

Antjuhh on järjekordne nimi pikas nimekirjas. 2012. aasta olümpiamängude medalitest on ilma jäänud ka mitmed teised Venemaa sportlased. Teiste seas on varem dopingu tarvitamises süüdistatud 800 meetri olümpiavõitjat Marija Savinovat ja kõrgushüppes kulla võitnud Ivan Uhhovit.

Kommentaarid
(Külastatud 516 korda, 1 külastust täna)