USA professor: Nord Streami lasi ilmselt õhku USA

USA majandusprofessor ja endine Eesti valitsuse nõunik Jeffrey Sachs ütles, et gaasijuhtme Nord Stream lasi ilmselt õhku USA, koos Poolaga.

USA Columbia ülikooli majandusprofessor Sachs ütles intervjuus Bloombergile, et USA osalusele viitavad paljud tõendid. Esiteks on olemas radaritõendid, mille kohaselt tiirutasid selles piirkonnas USA sõjaväekopterid, mis muidu paiknevad Poolas Gdanskis.

Lisaks ähvardas USA varem mitmel korral, et ühel või teisel moel tehakse Nord Streamile lõpp.

USA välisminister Antony Blinken ütles pressikonverentsil Nord Streami õhku laskmise kohta, et see on „ühtlasi tohutu võimalus”. Sachs märgib, et see on väga imelik viis rääkida piraatlusest ja rahvusvaheliselt olulise taristu hävitamisest.

Sachs lisab, et ta saab aru, et sellistest asjadest ei tohi Läänes rääkida, aga ükskõik, kellega ta on rääkinud üle maailma, kõik arvavad, et seda tegi USA. Isegi ajakirjanikud on Sachsile omavahel rääkides öelnud, et seda tegi ilmselt USA. Samas meedias sellest ei räägita.

Kommentaarid
(Külastatud 693 korda, 1 külastust täna)