Ukrainas toimub midagi arusaamatut: väed saavad valusalt lüüa piirkonnas, kus neid pidi saatma suur edu

Veel mõned nädalad tagasi räägiti sellest, kuidas Ukraina väed on alustanud Ukraina lõunaosas Hersoni oblastis vasturünnakut ning liigutakse edasi nii kiiresti, et peagi on oblast ja terve Krimmi poolsaar vabastatud.

Mitme nädala jooksul on Ukraina edastanud videoid selle kohta, kuidas väed muudkui tankidega edasi liiguvad. Samal ajal räägiti Vene vägede taandumisest. Ukraina pool on andnud toimuva kohta väga piiratud infot, seetõttu polnud teada, mis seal tegelikult toimub, vahendab Iltalehti.

Nüüd on aga selgunud, et midagi sellist, millest räägiti, pole juhtunud. Selle asemel tuleb rindelt teateid, kuidas pealetungi üritavad Ukraina väed julmalt hävitatakse.

Soome sõjanduse asjatundja, sõjaajaloolane Emil Kastehelmi ütleb aga, et veebi on ilmunud järjest rohkem videosid Ukraina poole kaotustest. On paar fotot, kus väidetavalt on tabatud Ukraina tankiste.

Venemaa on avaldanud ka droonivideoid, mis näitavad Ukraina tankide või sõidukite kolonnide hävitamist. Kastehelmi sõnul võib see olla lavastatud, kuid sealtkandist on tulnud tavapärasest rohkem materjali.

Tundub, et rünnak pole ootuspäraselt alanud. Varem, kui Hersonis liiguti rindega üle kümne kilomeetri edasi, tuli selle kohta kohe palju materjali eri meediakanalites.

Ukraina poole edastatud infos on ka vastuolud. Kastehelmi ütleb, et ametlikud teadaanded räägivad mõne küla vabastamisest, kuid kohalikul tasandil näiteks külade ja alevike kanalites räägivad elanikud, et seal on veel venelased sees.

Kommentaarid
(Külastatud 69,424 korda, 1 külastust täna)