Ukraina võimud: Kiievi droonirünnakud tehti Valgevene territooriumilt

Ukraina pealinnas Kiievis olid tänase esmaspäeva, 17. oktoobri hommikul mitmed plahvatused. Tegemist oli nn kamikaze-droonidega, mis lennutati välja Valgevene territooriumilt, teatasid Ukraina relvajõud.

Juba pikemat aega on Valgevene territooriumilt Ukrainasse lastud kamikaze-droone, edastab Ukraina meedia. Nädal tagasi teatati, et Valgevenesse on toimetatud mitukümmend drooni. Toona oli juttu 40 droonist, kuid ilmselt on neid rohkemgi, ütles Ukraina õhuväe juhtimiskeskuse pressiesindaja Juri Ignat.

Ignat ütles, et droone on aktiivselt lennutatud Venemaalt Kurski oblastist ja Valgevenest. Droonid lendavad Kiievi piirkonda ja mööda Dnepri jõesängi, tabades nii pealinna kui ka teisi Põhja-Ukraina piirkondi, ütles Ignat televisioonis.

Uudisteagentuuri Reutersi andmetel teatas Valgevene kaitseministeerium eile, et Valgevenes paikneb peaaegu 9000 Vene sõdurit osana „piirkondlikust vägede grupeeringust”, mille ülesandeks on kaitsta Valgevene piire.

„Valgevenesse hakkasid saabuma esimesed sõjaväerongid ühisesse grupeeringusse kuuluvate Vene sõduritega. See võtab mitu päeva,” kirjutas Valgevene kaitseministeeriumi rahvusvahelise sõjalise koostöö osakonna juhataja Valeri Revenko sotsiaalmeedias.

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ütles eelmisel nädalal, et riigi väed liiguvad koos Vene vägedega Ukraina piiri lähedale. Lukašenka põhjendas vägede liigutamist Ukraina ja Lääne ähvardustega.

Kommentaarid
(Külastatud 432 korda, 1 külastust täna)