Ukraina võib jääda terveteks kuudeks ilma elektri, vee ja soojata – aga on üks nüanss

Ukraina võib jääda nädalateks või isegi kuudeks ilma elektri, vee ja soojata – aga on üks nüanss, kommenteeris olukorda presidendi nõunik Aleksei Arestovõtš.

Arestovõtš rääkis intervjuus, kuidas Ukraina võib nädalateks või isegi kuudeks jääda ilma elektri, vee ja soojata, või antakse seda suurte piirangutega, ja see on probleem. Aga on üks nüanss. Nimelt. Ukraina istub mõnda aega ilma elektri, vee ja soojata. Aga rahvas tuleb sellega toime, nagu märkis president Volodõmõr Zelenski.

Prognooside kohaselt ei tule talv väga külm. Talveks on oodata plusskraade. Ukrainlastel on raskustega ületamisega pikaajalised kogemused. 1990ndatel aastatel tuldi toime 0-kraadiga.

Arestovõtš ütles, et sellel on Ukraina jaoks hind, kui peab toime tulema külmaga ja tooma vett ämbrite või pudelitega. Kodudesse pannakse telgid, kus saab teha küünlaga sooja. Inimesed on varjendites, suudavad end rakettide eest kaitsta. Kõige sellega saadakse hakkama. Aga mida teeb Putin, kui tema praegune strateegia ei tööta? küsis Arestovõtš.

Ukrainas on sealse info kohaselt vähemalt kolmandik elektrijaamadest hävinud ja nende taastamine võtab kaua aega.

Siin on asja kohta video:

Kommentaarid
(Külastatud 849 korda, 1 külastust täna)