Ukraina presidendi nõunik: rindel on ebameeldivad uudised – mida see tähendab?

Rindel on Hersoni suunal (Ukraina lõunaosas) ebameeldivad uudised, tunnistas Ukraina presidendi nõunik Aleksei Arestovõtš.

Arestovõtš ütles saates Feigin Live, et Hersoni suunal on Vene väed koondanud üle 30 pataljoni, mida on väga palju. Sellist sõjalist jõudu lüüa on väga raske. Seal on võitlusvõimelised üksused – see on raske lugu, ütles Arestovõtš.

Arestovõtš ütles, et Vene väed valmistuvad Hersoni suunal vastupealetungiks.

Küsimusele, mis siis juhtus, kuna kõik prognoosisid, et Vene väed kaotavad Hersoni all, vastas Arestovõtš, et sinna piirkonda on üle toodud väga palju Vene vägesid. Nende hulgas on nii mobiliseeritud kui kaadrisõjaväelased. Osa sellest kontingendist oli tükk aega Zaporižja all jõude ja sealt toodi nad üle Hersoni alla.

Arestovõtš ütles, et Vene vägede koondamine Hersoni alla tähendab, et Ukraina pole võimeline praegu Hersoni ära võtma. Aga tema sõnul teavad Vene võimud, et seda saab teha tulevikus.

Arestovõtš ütles, et Vene võimud teavad, et nad on sõja kaotanud, nüüd on vaja vaid saada omale paremad tingimused läbirääkimisteks.

Arestovõtš ütles, et president Zelenski ei näe mingeid võimalusi läbirääkimisteks olukorras, kus pommitatakse tsiviiltaristut. Kuidas saab läbi rääkida inimesega, kes hävitab sinu elektrit ja energeetikat. Lisaks on võetud vastu otsus, et Putiniga mingeid läbirääkimisi ei toimu.

Kommentaarid
(Külastatud 2,271 korda, 1 külastust täna)