Ukraina peaminister: Kui Saksamaa kohe rakette ei saada, siis ujutatakse Euroopa üle Ukraina migrantidega

Ukraina peaminister Denõs Šmõhal ütles, et kui Saksamaa kohe Ukrainale rakette ei saada, siis ujutatakse terve Euroopa üle Ukraina migrantidega.

Šmõhal hoiatas uue suure põgenikelaine eest seoses hiljutiste Venemaa õhurünnakutega Ukraina vastu. „Kui Ukrainas ei ole enam elektrit, kütet ega vett, võib see vallandada uue rändetsunami,” ütles ta intervjuus Saksa ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung pühapäevasele väljaandele.

Šmõhal ütles, et kohe on vaja Saksa rakette selleks, et alla tulistada Vene raketid ja droonid, mis Ukraina energiataristule hävingut põhjustavad. Raketid on mõeldud õhutõrjesüsteemile IRIS-T, mille Saksamaa äsja Ukrainale üle andis.

Šmõhal süüdistas Venemaad soovis „ajada Ukraina humanitaarkatastroofi”, rünnates selle tsiviilinfrastruktuuri. Ukrainas tõotab tulla külm talv, kus paljud inimesed võivad surnuks külmuda.

Seda silmas pidades palus peaminister „mobiilseid seadmeid elektri ja soojuse tootmiseks” ning seadmeid vee töötlemiseks. Generaatorite jaoks on kütust veel saadaval „hetkel … aga kui esineb ulatuslikke elektri- ja kütusehäireid, vajab [Ukraina] rohkem”, sealhulgas „elektri importi” Läänest.

 

Kommentaarid
(Külastatud 993 korda, 1 külastust täna)