Ukraina pagulased enda juurde elama võtnud Briti naine sai kaela politseiuurimise, kuna ukrainlane kaebas, et ta pandi nõusid pesema

Inglismaal elav naine soovitab kõigil korralikult kaaluda, enne kui ukrainlased enda juurde elama võtavad, seda väga negatiivse kogemuse tõttu.

Sussexi maakonna idaosas Uckfieldis elav 42-aasta Hannah rääkis, kuidas ta sai pärast Ukraina põgenike enda juurde koju elama võtmist kaasa süüdistuse orjapidamises. See tuli pärast seda, kui ta palus ukrainlastel toidunõud ära pesta, vahendab Daily Mail.

Hannah räägib, et oli pärast seda kaks kuud politseiuurimise all. Lõpuks eelmisel nädalal uurimine lõpetati tõendite puudumise tõttu.

Hannah räägib, kuidas teda kahtlustati orjapidamises. Uurimise aeg oli olnud kõige jubedam periood tema elus.

Kaebuse esitas Ukraina põgenikust naine, kelle Hannah võttis koos tütrega enda juurde elama. Kahtlustuse järgi oli ukrainlane pandud nõusid pesema.

Hannah aga rääkis ahastusega, kuidas tahtis kõigest teisi inimesi aidata. Tal polnud mingeid halbu kavatsusi, mis oleks tema ametialast karjääri kahjustanud.

Ukrainlased olid rääkinud ka naise abikaasaga ja öelnud talle, et naist ootab eluaegne vangistus, kui ta süüdi mõistetakse. Hannah räägib, et on töötanud vaimse tervise asjatundjana 15 aastat ja töötanud seetõttu ka vaimselt haigete inimestega, kes on politsei järelvalve all. Ta poleks eales uskunud, et selline asi tema endaga juhtub.

Ukraina pere oli Hannahi juures elanud 3 nädalat, kui kaebus esitati. Selliseid juhtumeid on põhjendatud kultuuriliste erinevustega ja neid on mitmeid. Ukrainlased ise räägivad, et neid mõistetakse sageli valesti, kuna nad põgenevad sõja eest ja teistel sellist kogemust pole.

Hannah räägib, et ukraina naine oli võtnud iga kord uue tassi, kui omale jooki valas. Hannah ütles, et ta oli ukraina naisele öelnud, et kui ta nii teeb, peab ta osalema ka nõude pesemises. Ukrainlastele näidati, kuidas kasutada nõudepesumasinat.

Pärast seda ukrainlased solvusid ja hakkasid Hannahi kodus uksi paugutama. Asi läks aga päris hulluks siis, kui ukraina naine Hannahi 5-aastase pojaga koolis käis. Kooli minnes palus poiss, et ta viidaks tualetti, aga ukraina naine oli soovitanud tal teha häda mänguväljaku juurde ja tagumik puulehtedega puhtaks pühkida. Hannah elab kooli lähedal ja selline käitumine oli šokeeriv.

Pärast seda soovitas Hannah ukrainlastel otsida omale mõni muu koht. Mõned päevad hiljem teatasid ukrainlased, et nad lahkuvad. Vahetult pärast seda helistati Hannahile politseist ja öeldi, et teda kahtlustatakse orjapidamises.

Ukraina naine oli kaebuses kirjutanud, et teda sunniti tööle suurem osa ajast, mil ta Hannahi juures viibis. Ukraina naine märkis, et teda oli sunnitud lapsi hoidma, koristama ja nõusid pesema. Ukraina naine oli märkinud, et teda kasutati kui orja ilma tasu maksmata või väikse tasu eest.

Süüdistust aga ei esitatud, kuna politsei ei leidnud asja kohta tõendeid. Ukraina naine ei soovinud teemat kommenteerida.

Hannah räägib, et selline asi oli suur üllatus, eriti pärast seda, kui ta oli aidanud Ukraina naise tütrel leida koha kohalikus koolis ja toetas last igal võimalusel. Vastutasuks sai ta aga kaela mitu kuud kestnud politseiuurimise, mis oli kõige jubedam aeg tema elus.

Hannah räägib, et kui ta kusagil Ukraina lippu näeb, siis valdab teda viha, kuna need on inimesed, kel puudub igasugune austus ja tänulikkus nende suhtes, kes on neid aidanud. Hannah ise süüdistab ennast, et oli naiivne ja arvas, et aitab põgenike oma koju võtmisega maailma parandada.

Nüüd soovitab Hannah teistel korralikult mõelda, enne kui Ukraina põgenikud enda juurde koju võtavad.

Sussexi politsei pressiesindaja ütles: „Sussexi politsei sai 20. juulil teate isikult, kellelt nõuti sunniviisilist või kohustuslikku tööd. Teate esitaja oli väikese tütrega naine, kes saabus Ühendkuningriiki skeemi Homes for Ukraine raames.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,302 korda, 1 külastust täna)