Soomes võeti ministeeriumi kõrge ametnik vahi alla seoses Tai marjakorjajate juhtumiga

Soome töö- ja majandusministeeriumi valitsusnõunik Olli Sorainen on vahistatud kahtlustatuna raskes altkäemaksu võtmises ja ametiseisundi jämedas kuritarvitamises. Helsingi kohus tegi Soraineni vangistuse kohta otsuse 2022. aasta 30. oktoobril. Ta peeti kahtlustatavana kinni.

Soraineni kuriteokahtlustus on seotud politsei ja piirivalve laiema uurimisega, kus kahtlustatakse, et Soomes töötavad Tai marjakorjajad on sattunud inimkaubanduse ohvriks. Eelnevalt on uurimisega seoses vangistuses viibinud kaks inimest

Juhtumi kriminaaluurimisega tegeleb keskkriminaalpolitsei. Töö- ja majandusministeerium on tööandjana alustanud protsessi riigiteenistuja ametist taandamise tingimuste osas.

Lisaks teatas ministeerium 28. oktoobril et ta käivitab viivitamatult siseauditi, mille eesmärk on hinnata ministeeriumi kontrolli- ja riskijuhtimisprotsesside toimivust.

Kommentaarid
(Külastatud 5,749 korda, 1 külastust täna)