Soome väikelinnas suri mõne nädala jooksul narkootikumide tagajärjel neli inimest

Soomes Pirkanmaal ligi 10 tuhande elanikuga Mänttä-Vilppulas on narkootikumide tõttu surnud juba neli noort inimest. Surmad on toimunud sügisel ühe kuu jooksul.

Sise-Soome politseijaoskond kinnitab infot mitme noore uimastitarbija surma kohta. Samas pole aga politseini jõudnud vihjeid ega infot, et Mänttä-Vilppulas või selle läheduses oleks liikvel mõni eriti halb või surmav narkootiline aine, vahendab Helsingin Sanomat.

Muud seost nende surmade puhul ei ole, kui et kõik on ühel või teisel moel seotud Mänttä-Vilppulaga.

Politsei info kohaselt on Mänttä-Vilppula narkoolukorra pärast põhjust muretsemiseks, sest viimase viie aastaga pole see paranenud. Pigem vastupidi. Miks olukord halvemaks on läinud, seda politsei ei kommenteeri.

Mänttä-Vilppulas on olemas uimastitarbijate nõustamine, enda heaolu eest hoolitsemise tugi ja näiteks puhtad ühekordsed vahendid.

„Klientide arv pole kasvanud, pigem vastupidi. Kõik, kes seda vajavad, on saanud aja. Mänttä-Vilppulas on aineid kasutavate klientide arv üldiselt kasvanud ning elektrooniline aja broneerimine on olnud toimiv kontseptsioon,“ ütles kohaliku tervisenõuandla juhtivarst Olli Pajunen.

Tervisenõuandlas uimastitarbijatele osutatav abi ei ole seotud kainuse nõudega. Teenuse kaudu saab kliendi suunata ka näiteks hepatiidivastasele vaktsineerimisele, testidele, haavade ravimisele ja muude asjadega tegelemisele. Protseduurid on tasuta ja anonüümsed.

Soome statistikakeskuse andmetel sureb Soomes narkootikumide tõttu aastas üle 200 inimese.

Kommentaarid
(Külastatud 446 korda, 1 külastust täna)