Satelliidipiltidelt on näha Vene „draakoni hambaid” Ukrainas

Vene väed on kindlustanud oma positsioone Ukrainas „draakoni hammastena” tuntud betoonpüramiididega, selgub satelliidipiltidelt.

Mitme kilomeetri pikkused tankitõkked palistavad Vene vägede poolt okupeeritud Hirske linna Luhanski oblastis Ukraina idaosas, vahendab CNN.

Firma Maxar Technologies satelliitide tehtud pildid paljastavad püramiidikujulised soomusmasinate tõkked, mis on paigutatud kahe paarina. Valget joont nimetatakse ka „draakoni hammasteks”. Nende raudbetoonpüramiididega on Vene armee eesmärk takistada Ukraina tankide edasiliikumist itta. Püramiidide taga jookseb samas reas kaevik.

Vene meedias nimetatakse kaitseliini Wagneri liiniks. Nimi viitab Vene Wagneri palgaarmeele.

Vene uudistemeedia RIA/FAN teatel ehitas Luhanski oblasti kaitseliinid Wagneri üksus. Selle väidete kohaselt on liin juba kümneid kilomeetreid pikk ja lisaks püramiidtõketele tugevdatakse kaitset miiniväljadega.

RIA/FANi kolmapäeval avaldatud kaardipildil on näha kavandatav kaitseliin, mis kulgeb mööda Luhanski ja Donetski oblastite piiri kümneid kilomeetreid lõuna poole Luhanski linna suunas. Hirske põhjaküljel peaks kaitseliin ulatuma Donetski piirist Venemaa piirini. Tervikuna on kaardile märgitud kaitseliin mitusada kilomeetrit pikk.

CNN-i andmetel on liini seni ehitatud vaid paar kilomeetrit Hirske linna juurde. Euroopa Kosmoseagentuuri ja Maxari satelliidipiltide põhjal otsustades rajati liinid septembri lõpus. Esimene lõik rajati 25. septembril ja teine ​​lõik septembri-oktoobri vahetusel.

Siin on „hambad” maapiinalt vaadatuna:

Pilt: Telegram
Pilt: Telegram
Kommentaarid
(Külastatud 1,645 korda, 1 külastust täna)