KARM: Venemaal saadetakse alimendivõlglased rindele – nende peale kaebavad vihased eksnaised

Venemaal karistatakse alimendivõlglastest mehi sellega, et nad saadetakse rindele. Pärast seda võtab riik raha meeste sõjateenistuse tasudest, või sõjas hukkumise hüvitisest ja maksab selle laste emadele.

Üks naistest, kes oma eksmehelt raha nõuab, on endine Playboy modell Dana Borissova. Vihased eksnaised on ühinenud, et kaevata sõjakomissariaatidesse oma endiste meeste peale, kes ei taha elatist maksta, vahendab Daily Mail.

„Mul elab naabermajas […] alimente mittemaksja – mu tütre isa,” väitis praegu 46-aastane Borissova.„Kahjuks pole ta veel saanud [sõjaväe] kutset.”

„Ma arvan siiralt, et oleks suurepärane, kui ta näitaks vastutust, kui mitte oma tütre, siis vähemalt oma riigi ees,” märkis Borissova. Ta on veendunud, et „maksmisest kõrvalehoidjaid saab õpetada ainult rindele saatmisega… „Kui mitte see, siis mis saab neid veel parandada?”

22-aastast Borissovat tunnustati kui „rahvuslikku rikkust”, Vene sõdurite pin-up tüdrukuna, keda kiideti kaitseministeeriumi toetatud telesaates Army Store, mis tõstis sõjaväelaste moraali. Hiljem oli naine tõsielusaadete staar ja poseeris ka Maximi venekeelses väljaandes.

Mitmed teised naised, keda uuriv väljaanne Verstka esile tõstis, teatasid oma kohustusi rikkuvatest isadest sõjaväekomissariaatidele.

Nad tahavad ära kasutada Putini sõjas mobiliseeritud sõdurite sissetulekuid – üle 3000 euro kuus, mis on neli korda suuremat riigi keskmisest meeste sissetulekust ja kaheksakordne tavaline palk vaesemates piirkondades, kust paljud sõjaväelased on pärit.

Üks naine nimega Lilja Sergejeva ütles, et tema endine abikaasa, kes ei maksnud alimente, mõisteti elatise maksmata jätmise eest „paranduslikule tööle”, kuid see ei aidanud ei teda ega nende 17-aastast tütart, kelle kasvatamisel ta ei osalenud. Sergejeva soovis, et ta läheks sõtta. „See on isegi hea, kui ta tapetakse,” märkis naine. Riiklik hüvitis hukkunute omastele ulatub 200 000 euroni.

Tulihingeline Putini propagandist Marharita Simonjan rääkis video vahendusel, kuidas ustav Sotši linnapea Aleksei Kopaigorodski ajab taga elatisekohustust rikkuvaid isasid ja saadab nad rindele.

Ta selgitas: „[Sotši linnapea ütles mulle, et] võtsime kohtutäituritelt nimekirja kroonilistest alimentide mittemaksjatest ja saatsime nad [rindele].

„Inimesed, kes ei maksa oma võlga isegi oma lastele, ei tee seda nüüd, vaid maksavad ka lastele elatist väga korralikest sõjaväetoetustest,” ütles Simonjan, „Ja need inimesed maksavad oma kodumaa eest.”

Sõda võlgu jäänud isade vastu toetas Venemaa juhtiv muusikaprodutsent Josif Prigožin. „Mees peaks vastutama naise ees, kelle ta siis lapsega maha jätab,” sõnas ta. „Sellest ei piisa, kui õppida *** – peate ikkagi vastutama. Ma ütlen seda kuue lapse isana.”

Venemaa president Vladimir Putin on viimastel kuudel püüdnud meeleheitlikult oma armee koosseisu suurendada, olles kannatanud sõjas mitmeid piinlikke tagasilööke.

Eelmisel kuul teatas Putin osalisest mobilisatsioonist kogu riigis – tema kaitseminister ütles, et nad soovivad värvata 300 000 sõdurit.

See samm ajendas tuhandeid vene mehi riigist põgenema, samas kui paljudes raportites on väidetud, et värbamispüüdlused on keskendunud väiksematele gruppidele ja kogukondadele, mis on eemal sellest, miks Putin peab Venemaa tuumaks.

Eelmisel nädalal kuulutas Putin Ukraina neljas okupeeritud piirkonnas välja sõjaseisukorra, andes nende Venemaa poolt paika pandud administratsioonidele volitused mobilisatsiooni kiirendamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 691 korda, 1 külastust täna)