Kaks Soome meest värvisid Ukraina värvidesse Vene diplomaadi parkimiskoha

Kaks Soome meest värvisid Ukraina värvidesse Vene diplomaadi auto parkimiskoha Turu linnas. Tegemist on Vene konsuli Pjotr Pihhini parkimiskohaga tema elukoha juures.

Soome mehed Jarno Virtala ja Markus Matsson värvisid aga parkimiskoha sini-kollaseks. Virtala ütles, et see oli tema idee ja selleks tõmbas ta selga helkurvesti, et paistaks nagu teehooldustöötaja, vahendab Business Insider.

Samal ajal sõitis Matsson tööle ja pakkus abi, et töö lõpule viia.

Matsson kirjeldas juhtunut sotsiaalmeedias nõnda:

Sattusin täna oma töölesõidul värvimistalgutele. Vene peakonsul elab Turus selles kohas (sellest aknast piilub tema valvekaamera) ja maja ees on koht reserveeritud konsuli diplomaatilisele autole. Jarno oli Tamperest Turusse saabunud teehooldustöödele ja otsustasin temaga Turu-Tampere koostöö märgiks liituda.

Korraldasime kaheliikmelise rahvahääletuse parkimiskoha Ukrainaga liitmise kohta. 100 protsenti hääletanutest toetas ettepanekut ning vastuettepanekuid ei esitatud, mistõttu otsustasime hääletustulemust tähistada kohapeal Ukraina lipu maalimisega.

Soomlaste jaoks on oluline näidata oma toetust Ukrainale sõnade ja tegudega ning minu arvates on vägivallatu kodanikuallumatus selles kontekstis aktsepteeritav – loomulikult on rõhk sõnal „vägivallatu”. Mulle meeldis see idee, sest teehooldus ei kahjusta inimesi ega kellegi vara. Asi on muidugi selles, et võtan Turu linnaga seotud teo eest vastutuse – uhkusega.

Rääkisime ka vaatama tulnud naabermaja elanikega; nad olid mures saabuvate inimeste vägivaldse käitumise pärast. Omalt poolt julgustan inimesi tegutsema vägivallavabalt, mis ei kahjusta teisi inimesi. Korteriühistu elanikud on eraisikud, seega palun austada nende meelerahu ja mitte kahjustada hooneid.

Kommentaarid
(Külastatud 473 korda, 1 külastust täna)