Helsingi piirkonnas otsitakse tervisekeskuse arste enam kui 10 000 euro suuruse kuupalga eest

Helsingis ja Uusimaal on tekkinud tervishoiusüsteemis kaheastmeline tööturg. Kui arst töötab põhikohaga mõnes Helsingi tervisekeskuses, siis on tema palk alates aasta algusest keskmiselt 6400 eurot.

Palk sõltub osaliselt ülesannetest, mis on erinevad. Värskeid andmeid on raske saada seoses palgasüsteemi Sarastia probleemidega, vahendab Helsingin Sanomat.

Palgad on aga hoopis teisest puust, kui arst töötab tervisekeskuses mõne vahendusfirma kaudu. Hesingi piirkonnas on nõnda otsitud turult arste enam kui 10 000 euro suuruse kuupalgaga. Porvoo tervisekeskuses pakutakse palka 12 500 eurot ja veel 1500 eurot lisatasu.

Muudes tööjõupuudusega valdkondades sellist erinevust pole, aga ka näiteks haiglaõdesid ostetakse turult palju kõrgema hinnaga. Seni on selline nähtus olnud tavaline väiksemates kohtades, aga nüüd on see jõudnud Helsingi piirkonda.

Mõnes kohas nagu Kannelmäki ja Ruoholahti on arstide värbamine täielikult sisse ostetud.

Samas ei ole kõik arstid huvitatud maksimaalsest palgast, loeb ka püsiv kollektiiv. Küll aga peavad ka avalikud asutused ajaga kaasas käima. Kõigile ei suudeta maksta 13 000 eurot, aga tuleb välja selgitada põhjendatud tase.

Kommentaarid
(Külastatud 505 korda, 1 külastust täna)