Soome tipp-poliitiku sõnum Vene juhtkonnale: Ärgake üles, teie olukord on lootusetu

Soome põlissoomlaste erakonna endine juht, parlamendi väliskomisjoni esimees Jussi Halla-aho edastas Venemaa juhtkonnale sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

Tõenäoliselt asjad paremaks ei lähe. Tõenäoliselt lähevad need iga tunniga hullemaks. Teie olukord on enam-vähem lootusetu nii strateegiliselt kui ka taktikaliselt.

Teil saab isikkoosseis otsa ilma mobilisatsioonita (mida te teha ei saa). Enamik saadaolevatest tippseadmetest on juba kasutusse võetud ja suur osa neist on hävitatud. Sanktsioonid muudavad juurde tootmise väga keeruliseks.

Jah, jah, „saame müüa naftat ja gaasi Indiasse ning osta komponente Hiinast, laskemoona Põhja-Koreast, droone Iraanist ja blaa-blaa”.

Ärgake üles.

Olete halvemas olukorras kui Natsi-Saksamaa aastatel 1944–1945, sest see isikkoosseis, mis teil on või mida saate värvata, on motiveerimata ja väga madala kvaliteediga. Ka selles osas saab ainult hullemaks minna.

Mõistlik lahendus praegu on härra Putini ja veel mõne eriti ebameeldiva ja mürgise tegelase ametist kõrvaldamine. Nende vastutavate inimestega ei ole võimalik enam mingit normaalne elu, isegi kui sissetung praegu peatada.

Süüdistage Putinit ja tema klikki „sõjalise erioperatsiooni” mõttetus laiendamises Donbassi „vabastamisest” täiemahulise sõjani. Öelge kuulajatele, et operatsiooni mikrojuhtimise tõttu on hr Putin üksi ja isiklikult vastutav.

Muutke vajadus vooruseks: viige oma armee riismed Põhja- ja Lõuna-Ukrainast Krimmi ja Donbassi tagasi. Märkige, et operatsiooni algne põhjus oli Donbass. Süüdistage kõiges muus härra Putinit.

Tehke sellelt pinnalt rahupakkumine. Läänel võib tekkida kiusatus see vastu võtta. Saate pakkumise paremaks teha, andes härra Putini rahvusvahelisele tribunalile välja.

Kodumaine publik neelab selle alla. Lõppude lõpuks on küsimus olnud Donbassis.

Alternatiiv on see, et teid tõrjutakse välja mitte ainult Põhja- ja Lõuna-Ukrainast, vaid ka Donbasist ja võib-olla ka Krimmist. Lisaks väga pikaajaline majanduslik ja poliitiline isolatsioon maailmast.

See on mõistlik TEIE vaatenurgast. Ma eelistan väga viimast stsenaariumi, kus teid pressitakse tervest Ukrainast jõuga välja. See on ainult aja küsimus. Annan teile selle nõuande, kuigi tean, et te ei võta seda vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 611 korda, 1 külastust täna)