Kuinka pitää huolta terveydestäsi loppuvuotta silmällä pitäen?

Me kaikki tiedämme, millaista loppuvuosi voi olla: juhlapyhät, runsas ruoka, vähemmän aikaa liikuntaan…Uuden vuoden alettua tuntuu usein siltä, että on päästävä takaisin aikatauluun ja takaisin kuntoon. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla! Pienellä suunnittelulla ja vaivalla voit pysyä kunnossa koko lomakauden ajan ja välttää tammikuun masennuksen.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pysyt kunnossa vuoden lopussa:

1. Aseta liikunta etusijalle

Vaikka ajan löytäminen liikunnalle lomien aikana voi olla vaikeaa, on silti tärkeää tehdä siitä prioriteetti. Liikunta ei ainoastaan auta ylläpitämään terveellistä painoa, vaan se myös parantaa mielialaa ja energiatasoa. Jos et kykene suorittamaan kokonaista treeniä, yritä liikkua joka päivä, vaikka se tarkoittaisi pelkkää lyhyttä lenkkiä korttelin ympäri.

2. Vältä liikasyöntiä

Juhlapyhien aikana houkuttelevia ruokia on kaikkialla. Välttääksesi ylensyöntiä varmista, että syöt säännöllisesti aterioita päivän mittaan ja keskityt terveellisiin, ravinteikkaisiin ruokiin. On myös tärkeää juoda runsaasti vettä, jotta pysyt nesteytettynä ja vältät ylensyöntiä.

3. Älä unohda vitamiineja

Kun kaikki herkullinen ruoka ympäröi meitä juhlapyhien aikana, vitamiinien ottaminen unohtuu helposti. Vitamiinit ovat kuitenkin elimistömme terveyden kannalta välttämättömiä, joten varmista, että otat niitä säännöllisesti.

Loppuvuosi voi olla fyysisesti ja henkisesti kuluttavaa aikaa. Lahjojen valinnan, tapahtumien valmistelun ja työtehtävien keskellä voi terveydentilasi notkahtaa, mikä vaikuttaa kuntoosi ja seksuaalisuuteesi. Varsinkin jos olet mies ja sinulla on impotenssi. Erektiohäiriöihin on olemassa ratkaisuja, jotka auttavat sinua näinä hetkinä säilyttämään parisuhteesi ja seksuaalisuutesi.

4. Nuku riittävästi

Juhlapyhinä valvomme usein myöhään ja nousemme aikaisin ylös, jotta saisimme kaiken irti juhlallisuuksista. Tämä voi kuitenkin johtaa väsymykseen ja energian puutteeseen. Varmista, että saat riittävästi unta menemällä nukkumaan kohtuulliseen aikaan ja nukkumalla vähintään kahdeksan tuntia yössä.

5. Varaa aikaa itsellesi

Lomakausi voi olla hektistä aikaa, joten varmista, että varaat itsellesi aikaa rentoutumiseen ja stressinpoistoon. Jooga, meditaatio ja luonnossa oleskelu ovat kaikki tapoja vähentää stressitasoja.

Bonus: vältä stressiä

Juhlakausi voi olla stressaava aika monelle ihmisille. Pysyäksesi kunnossa, on tärkeää hallita stressitasoja. Yritä varata joka päivä aikaa itsellesi rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Jooga, meditaatio tai lukeminen voivat olla hyviä keinoja stressinpoistoon. Tartu tilaisuuteen tehdä sitä, mitä rakastat, ja olla rakastamiesi ihmisten kanssa. Vaikka voi olla houkuttelevaa olla pitämättä vapaata, on syytä pitää taukoa juhlakauden ajan, jos mahdollista, ja nauttia olostaan.

Toinen tunnettu stressitekijä on loppuvuoden aterioiden tarjoilu. Olipa kyseessä jouluaatto, joulupäivä tai uudenvuodenaatto, nämä ovat aina erityisiä aterioita. Olipa kyseessä pieni tai suuri joukko, haluat aina miellyttää ja yllättää vieraasi. Jos otat perhettäsi tai ystäviäsi vastaan, stressaat varmasti joulutarjoilun takia. Organisointi ja valmistelu ovat avain stressin pitämisessä mahdollisimman vähäisenä. Aloita ruokalistan suunnittelu jo lokakuussa tai joulukuun alussa. Valmistele koristeet ja lisävarusteet ennen suurta vyöryä marraskuun lopulla tai joulukuun alussa. Ennakoi!

(Külastatud 107 korda, 1 külastust täna)