Ootamatu avaldus Ukraina presidendi nõunikult: ukrainlased on ise oma vene-vihaga omale vaenlasi juurde tekitanud

Ukraina presidendi nõunik Aleksei Arestovõtš on edastanud sotsiaalmeedias ootamatu seisukoha, milles süüdistab ukrainlasi lihtsama vastupanu teed minekus ja venelaste ning valgevenelaste vihkamises.

Arestovõtš kirjutab sotsiaalmeedias, et viha on nõrkuse märk. Tema väitel pole mitte Valgevene ja Venemaa põhjustanud vihkamist, vaid inimesed on olnud viha täis juba varem ning Venemaa on andnud selleks mugava vabanduse.

Arestovõtš kirjutab, et kümned ja sajad tuhanded venelased võiks olla Ukraina poolel, aga nad ei tee seda, kuna saavad aru, et neid vihatakse. Need on ressursid, mida Ukraina saaks kasutada sabotöörluseks, aga vihkamise tõttu ei saa seda teha.

Ukrainlased maksavad ise oma rumaluse eest oma lähedaste ja ka enda eluga, märgib Arestovõtš. „Tark inimene otsib liitlasi, loll tõrjub sõpru,” kirjutab Arestovõtš, „Kreml otsis kolmkümmend aastat viise, kuidas meid lolliks teha, ja te tegite seda tema eest ise – kuue kuuga.”

„Mõned teist kasvatasid habemed ja läksid sõtta ning arvasid, et on aeg loosungiteks,” kirjutab Arestovõtš, „Aga te ei oska sõdida. See, kes oskab sõdida, ei anna vaenlasele ressursse – ta võtab need temalt ära.”

„Olete võtnud ette võidelda vastasega, kes on potentsiaali poolest kümneid kordi võimsam, ja – lisanud vabatahtlikult talle veel potentsiaali,” lisab Arestovõtš.

„Ta ei pidanud vastu kiusatusele õigustada oma nõrkust, rumalust, hüsteeriat – sõjaga. Ah, me kannatame. Nii et nüüd me ei pea enam mõtlema. Piisab, kui kõiki vihata ja määrida – ühe vitsaga.

Te lootsite, et sõda lahendab kõik. Ta jätab kõik maha. Aga kannab ka teid maha.

Mees ei ole see, kes oskab sõdida. Vaid see, kes teab, kes on tema vaenlane.

Kas tead, kes on teie kõige hullem vaenlane?

Teie ise.”

Sotsiaalmeedias spekuleeritakse, miks Arestovõtš sellise sissekande tegi. Arvatakse, et ta tahab meeldida Läänele olukorras, kus otsitakse president Volodõmõr Zelenskile mantlipärijat. Arestovõtš annab mõista, et temaga on võimalik kokkuleppeid saavutada.

Kommentaarid
(Külastatud 1,333 korda, 1 külastust täna)