Kurb uudis: suri Vesa-Matti Loiri

Suri tuntud soome koomik ja näitleja Vesa-Matti Loiri (77). Ta suri Helsingis haiglas täna kolmapäeval, 10. augustil pikaajalise haiguse tagajärjel.

Infot kinnitas Soome meediale Loiri pikaajaline sõber Pete Eklund.

Loiri esines 61 filmis ning hulgas telesarjades ja -saadetes. Tema tuntuim filmiroll oli Uuno Turhapuro, keda ta kehastas 20 filmis.

Enamikus oma filmidest töötas Loiri koos Spede Pasanen’iga, kes oli Turhapuro-filmide stsenarist ja režissöör. Pasaneniga koos tegi ta aastaid ka „Spede Show’d”, kus tuntumad rollid olid Nasse-setä, Jean-Pierre Kusela ja Tyyne.

Muusikuna on Loiri välja andnud hulgaliselt plaate. Ta oskas hästi flööti mängida ja esindas Soomet 1980. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel. Tema laul „Huilumies” rääkis mehest, kes ei oska oma tundeid sõnadesse panna, küll aga mõistab neid flöödil väljendada. Ta sai 6 punktiga viimase, 19. koha.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)