Ilmunud on eestikeelne raamat soomerootslastest

Ilmunud on eestkeelne raamat, mis kannab peakirja „Soomerootsluse hämarad piirid“. Raamatu esitlus on homme neljapäeval, 18. augustil Tallinnas Solarise keskuses Apollo raamatupoes kell 18.

Raamat näitab, kuidas Rootsi, rootslased ja rootsi keel on Soome arengut mõjutanud. See mõju on olnud suur, sest oli ju Soome üle 600 aasta Rootsi riigi võrdväärne osa ja isegi kui Soome 1809. aastal läks Rootsi käest Venemaa võimu alla, aitasid rootsi aadlikud Soome suurvürstkonna autonoomia Venemaast suhteliselt sõltumatult üles ehitada ning soome keele positsiooni tugevdada.

Rootsikeelsed andsid arvestatava panuse Soome iseseisvuse saavutamisse ja Teises maailmasõjas selle kaitsmisse. Raamatus vaadeldakse ka kahe keele pikka võitlust oma õiguste eest, arvestades, et soomerootslaste osakaal rahvastikus on langenud viiele protsendile, nende vägevat panust Soome majandusse, kultuuri ja metseenlusse.

Kommentaarid
(Külastatud 174 korda, 2 külastust täna)