Ukraina sõdur: kaotused on hiilgaslikud, moraal langeb

Ukraina kaotused on praegu hiiglaslikud, rääkis alates 2014. aastast rindel olnud Ukraina sõdur väljaande Politico ajakirjanikule.

Sõdur sai mõned päevad tagasi haavata ja on haiglas. Ta rääkis, et Ukraina vägede kaotused on praegu hiiglaslikud, edastab sotsiaalmeedias Politico ajakirjanik Christopher Miller.

Praegu Ukraina armees juhtival kohal olev sõdur rääkis, et kolm nädalat tagasi oli tema üksuses Popasnast põhja pool 60 sõdurit. Täna on tal 20. 40 on saanud surma või haavata. 3 sõdurit hukkus eelmisel nädalal. Nad jäid peaaegu piiramisrõngasse, kui Vene väed vallutasid Severodonetski ja Lõssõtšanski; nad suruti üle 50 kilomeetri ida poole oma algsest positsioonist.

Ukraina sõdur rääkis , et Vene tankid ja suurtükivägi on nende suurimad probleemid; tankide ja neid tabavate suurtükirünnakute arv on hull ja praegu antavast Lääne abist ei piisa, et olukorda Ukraina kasuks pöörata. „Me vajame rohkem, rohkem, rohkem,” märkis sõdur.

Sõdur ütles, et nad ei ole saanud uusi Lääne relvi ega laskemoona ning kasutavad Ukraina nõukogude aegset relvastust, mis on otsa saamas. Kuid ka edu on olnud – 2 nädalat tagasi tulistasid nad alla Vene kopteri Ka-52. Kuid siis tuli teine järgmisel päeval ja tulistas nende positsioone.

Sõdur rääkis, et moraal langeb ja Luhanski oblasti kaotus on demoraliseeriv. Tema üksus oli Donbassi eesliinil juba tükk aega enne 24. veebruari ja neil pole sellest ajast olnud puhkust. Vaid haavatud saavad puhkust, ütles sõdur.

Kommentaarid
(Külastatud 1,628 korda, 1 külastust täna)