Ukraina hoiatab elanikke: riigi lõunaosas on ees ulatuslik lahing

Ukraina on hoiatanud Hersoni ja Zaporižja oblastite elanikke ees ootavast ulatuslikust lahingust. Ühtlasi soovitavad ametivõimud inimestel evakueeruda.

Inimesed peaks piirkonnast lahkuma, kuna Ukraina armee tahab selle vabastada. See tähendab ulatuslikku lahingut. Soov pole kedagi hirmutada, kõik saavad asjast aru, ütles Ukraina peaministri asetäitja Nõna Vereštšjuk.

Need, kel pole võimalik piirkonnast lahkuda, peaksid varjuma ning varuma joogivett ja toitu, et rünnak üle elada, märkis Hersoni oblasti kuberner Juri Sobolevski.

Ukraina ametivõimude puhul on erakordne see, et plaanidest räägitakse nii avalikult, vahendab Guardian.

On võimalik, et Ukraina hoiatuste peale suunab Venemaa rohkem vägesid Ukraina lõunaossa. Teisest küljest on Ukraina üritanud juuba pikemat aega Vene vägesid riigi lõunaosas tagasi tõrjuda. Ukraina väed on juba alates maikuu keskpaigast üritanud korraldada vasturünnakuid Hersoni oblastis. Need vasturünnakud olid mõeldud selleks, et tõmmata osa Vene vägesid ära Ukraina idaosast, kus käisid otsustavad lahingud Donbassi pärast.

Lääne analüütikute hinnangul on Ukraina koondamas vägesid suuremaks vasturünnakuks. Venemaa on aga valmistunud Ukraina lõunaosas vasturünnakuteks juba pikemat aega. Vene väed on seal kindlustanud oma positsioone ja lasknud õhku sildu. Lisaks on väidetud, et Venemaa on Ukraina lõunaosas ise korraldanud nö valerünnakuid, et lavastada tsiviilelanike hukkumises süüdi Ukraina vägesid.

Zaporižja oblastis on Venemaa korraldanud nö imiteeritud rünnakuid, et Ukraina vägesid hirmutada ja paigal hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 602 korda, 1 külastust täna)