Soome toll müüs kuritegude kaudu konfiskeeritud bitcoinid, teenis 46,5 miljonit

Soome toll müüs riigi poolt konfiskeeritud bitcoinid ja teenis 46,5 miljonit eurot.

Realiseerimisobjektiks oli 1889,1 bitcoini. Nendest laekus riigile müügitulu ligikaudu 46,5 miljonit eurot. Toll peab veel müüma bitcoinidega seotud valuutad, mille hetkeväärtus on kõige rohkem paarsada tuhat eurot.

Bitcoinide müügiga tegelesid kaks virtuaalvaluuta maaklerit, kelle toll valis välja hiliskevadel läbirääkimiste korras.

Toll on seoses narko- ja dopingukuritegude uurimisega konfiskeerinud bitcoine. Tollil on veel ootel umbes 90 bitcoini lisaks praegu realiseeritutele. Toll on üle võtnud ka teisi virtuaalvaluutasid, kuid kuna juhtumite eeluurimine käib, siis valuutasid ega nende summasid täpsemalt ei avalikustata.

Kommentaarid
(Külastatud 234 korda, 1 külastust täna)