Soome mehe arvamus: Soome vajab revolutsiooni

Soome vajab revolutsiooni, miski muu enam ei aita, edastab soome mees Juha Huhtala sotsiaalmeedias.

42-aastane Juha Huhtala, kes on Kouvola linnavolikogu liige ja varem kritiseerinud teravalt valitsuse koroonapoliitikat, see on koroonapassi ja haiglaõdede sundvaktsineerimist, ütleb sotsiaalmeediasse pandud videos, et Soomet juhitakse praegu hävingu teele.

„Pole vaja midagi muud, kui avada silmad, vaadata ringi, siis saate aru, mida ma mõtlen,” räägib mees. Ta jätkab, et Soome maksumaksjatest on tehtud teiste riikide arvete maksjad. Soomes süüdistatakse traditsioonilisi pereväärtusi austavaid inimesi. Kõik, mida meedias räägitakse, on küsitav.

Soomet viiakse NATO-sse. Ukraina sõja tõttu. Mõned arvavad, et Soome ja Ukraina on ühesugused riigid. Kui lähemalt vaatate, siis saate aru, et Soomel ja Ukrainal pole midagi ühist, räägib Huhtala, kes on läbinud Soomes ajateenistuse ning olnud kümmekond aastat tööl Soome kaitseväes.

Mees räägib, et Soome NATO liitumistaotlus on esitatud ainult vastutustundetute poliitikute ambitsioonide tõttu. Nad tahavad meeldida USA-le ja suurtele Euroopa riikidele, mis on ka suured NATO riigid. „Marini valitsus on tegemas sellist ristisõda meie soomlaste kahjuks, et me ei teagi veel, mis tulevikus saab,” räägib Huhtala.

Euroopa Liit on samuti näidanud oma halvemat poolt ja olen ise pöördunud Euroopa Liidu ja Soome liikmelisuse vastu, tunnistab Huhtala. Me peame võimalikult kiiresti loobuma eurost, mis on täielik viga. Meil võeti põhiseaduse vastaselt kasutusele ühisvaluuta. Nüüd siis helbitakse seda suppi ehk Soome kannatab just selle ühisvaluuta tõttu. Meil on ühine võlg ehk me võtame laenu koos teiste euro-riikidega ja meid sunnitakse maksma selliste euro-riikide arveid, kes pole suutnud oma majandust korda saada, jätkab Huhtala.

Soomest on saamas arengumaa ehk meil on ilminguid, mis kõlbavad rohkem arengumaale kui heaoluriigile. Inimeste olukord halveneb. Lapsed, noored, täiskasvanud, tööealised, pensionärid, vanurid, kõigil läheb kehvasti. See on poliitika tulemus. Poliitikud ja otsustajad vastutavad inimeste heaolu eest, räägib Huhtala.

Inimestel läheb halvasti. Toidujärjekorrad pikenevad. Kas te kujutate ette, et Soomes pole kõigil inimestel raha, et osta toitu. Samal ajal on Soome riigil raha, et maksta kinni Itaalia ja Hispaania arved. Soome riigil on riigiettevõtte Fortumi kaudu 8 miljardit üleliigset raha, et maksta kinni sakslaste gaasiarved.

Huhtala räägib, et kui keegi oskab seletada, miks me peame selle hullusega kaasa minema, siis võiks tema video juures kommenteerida.

Huhtala räägib, et ainus, mis päästab, on revolutsioon. Ta ei pea revolutsiooni all silmas relv käes välja astumist parlamendi juures, vaid revolutsiooni inimeste suhtumises, mõtteviisi muutust. Et inimesed hakkavad vaidlustama asju, uurima põhjuseid ja nõudma muutust. Sest ainult siis, kui piisavalt suur hulk inimesi nõuab muutust, siis muutus tuleb. Ta lisab, et mitte ühtegi neist, kes praegu on võimu juures, välja arvatud mõned erandid, ei tohiks enam tagasi valida.

Alati peab hindama poliitikuid nende edusammude, tulemuste põhjal, märgib Huhtala. Kui leiad, et Soome on viimastel aasttel arenenud soovitud suunas, siis võid hääletada seniste võimuesindajate poolt, räägib Huhtala. „Kui sa aga, nagu mina, märkad probleeme, näed korruptsiooni ja muud segast, et meid petetakse, kui näed seda, siis nõua muutust,” soovitab Huhtala.

Huhtala räägib, et tegemist oli vaba, tsenseerimata jutuga õhtuse jalutuskäigu ajal, aga temal endal hakkab mõõt täis saama. Ta lisab, et tahab selle kohta teha veel põhjalikuma selgituse, kuna leiab, et soomlastel hakkab mõõt täis saama.

Kommentaarid
(Külastatud 1,055 korda, 1 külastust täna)