Soome asjatundja: sõda kulgeb Venemaa seisukohalt halvasti

Lõssõtšanski linna vallutamine oli Venemaa jaoks küll oluline võit, aga sõda ei kulge ikkagi nii nagu Venemaa seda sooviks.

Praegu on terve Ukraina Luhanski oblast Venemaa kontrolli all. Donetski oblastist on aga Venemaa kontrolli all alla poole, märkis Soome riigikaitse kõrgkooli sõjateaduste osakonna Venemaa grupi teadur, major Jukka Viitaniemi.

Viitaniemi ütles, et terve Donetski oblasti vallutamine Venemaa poolt pole iseenesest mõistetav. See võtab vähemalt mitmeid nädalaid aega. Viitaniemi ütles, et tema arvates suudab Ukraina vastu pidada veel „väga kaua”, vahendab Yle.

Viitaniemi sõnul pole Vene väed eriti edukad olnud, kui arvestada neid eesmärke, mis algul olid. Näiteks Ukraina valitsuse vahetus oli peamine eesmärk veel veebruaris ja märtsis. Viitaniemi sõnul on Venemaa pidevalt oma eesmärke muutnud.

Kommentaarid
(Külastatud 867 korda, 1 külastust täna)