Saksamaa võib langeda sügavasse kriisi, kuna esmaspäevast pannakse gaasijuhe seisma

Esmaspäevast, 11. juulist pannakse hooldustöödeks vähemalt 10 päevaks seisma Venemaa ja Saksamaa vaheline gaasijuhe Nord Stream 1, aga kardetakse, et seda enam ei avatagi.

Nüüd on hakatud Saksamaal piirama kütet ja sooja vee andmist, samuti on hakatud välja lülitama tänavavalgustust, et säästa energiat, vahendab Daily Mail.

Gaasi tarneid on juba piiratud ning Nord Stream 1 töötab vaid 40-protsendilise võimsusega. See tähendab, et energia hinnad kerkivad üle terve Euroopa ja toiduained muutuvad veel kallimaks.

Eriti suur on kriis Saksamaal. Saksamaa suurim kinnisvarafirma Vonovia, millele kuulub 490 000 korterit, plaanib toasooja langetamist öösel 17 kraadi peale. Lisaks on Saksimaal hakatud piirama sooja vee andmist inimestele. Frankfurdi lähedal on kavas alates septembrist lülitada soe vesi välja koolides ja spordisaalides. Düsseldorfis suleti basseinikompleks ja Kölnis keerati maha tänavavalgustust.

Saksamaal ollakse väga lähedal sellele, et energia kasutamist hakatakse piirama riiklikult. On öeldud, et prioriteet on kodumajapidamised ja alles siis tulevad tööstuse huvid. Saksamaal on juba asutud inimestele ja transpordifirmadele kompenseerima kütuse hinnatõusu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,016 korda, 1 külastust täna)