Rovanperä võitis Rally Estonia ja liigub maailmameistri tiitli poole

21-aastane Soome rallisõitja Kalle Rovanperä saavutas täna pühapäeva pärastlõunal meisterliku võidusõiduga Rally Estonia võidu, millega kindlustas omale hooaja viienda MM etapivõidu.

Kaksteist kuud tagasi sai temast võiduga Eestis WRC noorim rallivõitja. Tänane virtuoosne edu viis ta sammu lähemale sarja 50-aastase ajaloo noorimaks meistriks saamisele.

Rovanperä lõpetas neli päeva kestnud võistluse Eesti kruusateedel Toyota GR Yarise meeskonnakaaslasest Elfyn Evansist 1 min 00,9 sekundit eespool, suurendades punktide eduseisu 83-le.

Evans juhtis alguses, kuid Rovanperä haaras reedesel viimasel vihmamärjal kiiruskatsel liidrikoha. Pärast laupäevahommikust auto seadistuse viimistlemist sõitis ta seitse järjestikust kiireimat aega, et waleslasest ette jõuda ja oma edumaad enam kui kahekordistada.

Vihm tekitas pühapäevasel lõpuosal taas libedad tingimused, kuid Rovanperäl polnud tuju järgi anda. Ta võitis viimase Wolf Power Stage’i 22,4 sekundiga, et saada maksimaalsed boonuspunktid. Tema üleolek oli selline, et ta võitis ralli 24 katsest 14.

„See oli jälle suurepärane ja tänu Jonnele [kaassõitja Halttunen], sest see oli raske nädalavahetus, kuid sõitsime väga hästi,” ütles Rovanperä. „Naudime iga rallit ja kuigi peame kõvasti pingutama, sest konkurents on alati tugev, saame sellega hästi hakkama.”

Evans tunnistas kaotust juba laupäeva õhtul ja kõik lootused, mis tal säilisid oma meeskonnakaaslase kinnipüüdmises osas kustusid pühapäevasel teisel etapil, kui ta tegi pirueti ja kaotas peaaegu 10 sekundit.

Valitseva meistri Toyota Gazoo Racingu tootjapunktid tõusid 87-le.

Kodukangelane Ott Tänak tõusis Hyundai i20-ga kolmandal kohal poodiumile 54,8-sekundilise kaotusega Evansile. Tehniliste probleemidega maadeldes ei paistnud ta kordagi eesolevaid ähvardavat, kuid neljakordne Eesti meister oli enam kui piisavalt hea, et lõpetada omade seas parimana.

Meeskonnakaaslane Thierry Neuville koges sarnaseid probleeme, kuid säilitas külma närvi, et lõpetada peaaegu kaks minutit tagapool neljandana, hoolimata pühapäevasest võssa sõidust ja piruetist.

Hooaja kaheksas võistlus kokku 13-st toimub 4.-7. augustil Jyväskyläs.

Kommentaarid
(Külastatud 192 korda, 1 külastust täna)